muursticker babykamer

Alles wat je moet weten over muurstickers in de babykamer


Muurstickers zijn helemaal hot! Enkele jaren geleden ontstond er een ware hype toen mensen massaal muurstickers met quotes in huis plaatsten. Inmiddels blijkt de trend nog steeds aan te houden. Ook in 2019 gebruiken de meeste mensen muurstickers om hun woning iets extra’s te geven. Vooral in de baby- en kinderkamer is het een populaire keus. Dat vinden wij dan ook helemaal niet vreemd: een muursticker maakt de babykamer direct af. Overweeg jij om een muursticker in de babykamer te plaatsen? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

girls muursticker

Gemaakt van vinyl

Muurstickers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zijn talloze leveranciers op de markt beschikbaar, allemaal met eigen merknamen en beloftes. Hierdoor is het maken van een beslissing direct een stuk lastiger geworden. Is er überhaupt verschil in kwaliteit? Voor welk merk moet je kiezen? Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedere leverancier van hetzelfde materiaal gebruik maakt: vinyl.

Vinyl is een zeer sterk materiaalsoort dat over een slijtvaste bovenlaag beschikt. Daarnaast kan deze gemakkelijk met een doekje worden afgenomen, zonder dat de sticker beschadigd raakt.

Als iedere leverancier gebruik maakt van hetzelfde materiaal, zal er weinig verschil zitten in de kwaliteit van het product. Als je dit denkt, heb je het mis. Als het productieproces onzorgvuldig verloopt en de sticker niet netjes wordt afgewerkt, zal dit ten kosten gaan van de kwaliteit van het product. Kies daarom altijd voor erkende bedrijven die goede reviews op hun naam hebben staan.

Vinyl muursticker

 

Muursticker bevestigen

Muurstickers baby- en kinderkamer zijn eenvoudig op een gladde muur te bevestigen. Bij iedere muursticker worden er duidelijke instructies meegeleverd. Wanneer je deze precies opvolgt, zal het resultaat altijd verbluffend mooi zijn. Wanneer je het spannend vindt om een muursticker te plaatsen, raden we aan om voor een simpele muursticker te kiezen. Als je werkt met een gedetailleerde muursticker is het vaak noodzakelijk om hoogteverschillen en speciale technieken toe te passen. Dit is niet aan te raden voor beginners.

Wanneer een muursticker verwijderd moet worden, zal dit heel snel gaan. De sticker is gemakkelijk van de muur af te trekken. Bedenk wel dat je deze nooit meer opnieuw kan gebruiken. Je krijgt hem dan niet meer mooi op de muur. Sommige mensen zijn bang dat ze de verf van de muur trekken als ze een muursticker loshalen. Je kunt dit risico voorkomen door de sticker eerst met een föhn goed warm te maken, zo weekt hij alvast goed los.

muursticker bevestigen

Is de ondergrond van mijn muur geschikt?

Het is helaas niet bij iedere muur mogelijk om een muursticker te plaatsen. Muurstickers komen vooral mooi tot hun recht op gladde muren. Dan blijven ze ook beter zitten en profiteer je van een langere levensduur. Op glasvezel- of vliesbehang is het niet mogelijk om een muursticker te plaatsen. De sticker houdt dan niet.

Wil je binnenkort een muursticker in de babykamer plaatsen, maar heb je deze kort geleden geverfd? Wacht dan nog even vier weken voordat je hem aanbrengt. Anders loop je het risico dat de verf beschadigd raakt en de sticker minder goed blijft zitten. Zorg er altijd voor dat de ondergrond stof- en vetvrij is.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl