Het item wat niet mag ontbreken tijdens het slapen
Of je nu student of werknemer bent, ouder of millennial, slapen is iets wat we allemaal op zijn tijd moeten doen om fit en gezond te blijven. De gemiddelde volwassene heeft elke nacht 7-9 uur slaap nodig om optimaal te functioneren en de volgende dag alert te blijven. Stress, deadlines, sociale activiteiten – ieders leven is gevuld met dingen die ons ‘s nachts wakker kunnen houden. En als gevolg daarvan krijgen velen van ons niet genoeg slaap. De meeste mensen weten niet veel over slaapmaskers, maar ze winnen de laatste jaren erg aan populariteit. Dit artikel vertelt je hoe jij lekker gaat slapen en toe komt aan jouw nachtrust. Dus duik die slaapkamer in en geniet van je nachtrust!
Wat is een slaapmasker?
Een slaapmasker is een stuk stof of ander zacht materiaal dat je over je ogen draagt om licht tegen te houden en je te helpen beter te slapen. De beste slaapmaskers zijn bij De expert Wooninformatie.nl verkrijgbaar in veel verschillende stoffen en uitvoeringen en kunnen gedragen worden door iedereen die moeite heeft om in slaap te vallen. Sommige slaapmaskers hebben ook oordopjes ingebouwd om het licht en geluid volledig te blokkeren.
Slaapmaskers kunnen worden gemaakt van stof, fleece, imitatiebont, pool vlies, satijn, of een verscheidenheid aan andere materialen. Slaapmaskers vormen een barrière tussen je ogen en het licht in de kamer, waardoor je lichaam op natuurlijke wijze beter melatonine kan produceren. In tegenstelling tot oogmaskers bedekt het beste slaapmasker je hele gezicht, waardoor het licht uit alle richtingen wordt geblokkeerd. Slaapmaskers zijn ook anders dan verduisteringsgordijnen of zware gordijnen, die het licht helpen tegenhouden maar het niet volledig wegnemen.
Waarom een slaapmasker gebruiken?
Het slaapmasker is een soort blinddoek en helpt je sneller en makkelijker in slaap te vallen. Slaapmaskers houden namelijk al het licht tegen. Dit helpt je lichaam melatonine aan te maken, de chemische stof die ervoor zorgt dat je jezelf slaperig voelt. Velen van ons hebben slaapproblemen omdat we niet afgestemd zijn op ons natuurlijke ritme. Ons lichaam reageert beter op duisternis dan op licht door melatonine af te geven, het hormoon dat ons slaperig maakt.
Betere slaapkwaliteit
Door een slaapmasker te dragen kun je de voorwaarden scheppen voor een goede nachtrust. Je kunt het slaapmasker aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en genieten van een betere slaapkwaliteit.
Dieper slapen
Midden in de nacht wakker worden is voor veel mensen een veel voorkomend probleem. Met een slaapmasker kun je langer in slaap blijven en de volgende dag frisser wakker worden.
Helpt een jetlag voorkomen
Veel mensen zweren bij slaapmaskers als ze met het vliegtuig reizen. Door enkele van de beste slaapmaskers van De expert Wooninformatie.nl te dragen, kunt je het lichaam helpen zich aan te passen aan een nieuwe tijdzone en het herstelproces na het reizen versnellen.
Hoe kies je het juiste slaapmasker?
Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een slaapmasker.
Materiaal
Je moet een materiaal kiezen met een hoog ademend vermogen die geen huidirritatie veroorzaakt. Vermijd materialen die te dik of te warm zijn. Kies daarom een stof die goed aanvoelt. Je wilt niet iets op je gezicht doen dat te zwaar is of kriebelt.
Stijl
Er zijn slaapmaskers met een band en zonder. De band helpt om het masker op zijn plaats te houden, maar is niet per se nodig.
Pasvorm
Zorg ervoor dat het slaapmasker gemakkelijk op en af te zetten is. Je wilt niet te lang in het donker met je masker lopen prutsen. Sommige slaapmaskers hebben ook oordopjes ingebouwd. Als je een lichte slaper bent, kan dit een functie zijn die de moeite waard is.
Als je een betere nachtrust wilt, kan het slaapmasker helpen. Maar je moet bereid zijn het elke nacht te dragen. Gebruik hetzelfde slaapmasker een paar weken lang. Je wilt dat je lichaam zich aanpast aan het slaapmasker, zodat het je daadwerkelijk helpt om beter te slapen. Als je consequent een slaapmasker gebruikt, zul je de resultaten vanzelf merken.
Comments are closed here.