3 tips voor het financieren van een verbouwing

3 tips voor het financieren van een verbouwing


Het is hoog tijd om je huidige woning een flinke make-over te geven. Niet alleen hoog tijd, maar ook nog eens noodzakelijk. Inmiddels is je woning immers zo verouderd dat dit het woongenot negatief beïnvloed. Dit maakt het wonen er niet leuker op. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je binnenkort een nieuwe woning betrekt en deze echt een verbouwing nodig heeft om ‘leefbaar’ te worden. In beide gevallen zal je deze verbouwing moeten financieren. Maar hoe dan? Sommige beschikken over een aardig spaarpotje, maar vaak is dit toch nog niet genoeg. Geld lenen kan dan de oplossing zijn. Maar hoe pak je dat aan? Een lening vergelijken, kiezen voor de voordeligste rentepercentages, er komt zo ontzettend veel kijken bij het afsluiten van een lening. Geen wonder dat je dus wel wat hulp kunt gebruiken. Daarom geven wij 3 tips voor het financieren van de verbouwing door middel van een lening!

1.         Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Als je besluit te gaan lenen, zal je al snel voor de keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet komen te staan. Geld lenen voor een verbouwing is meestal het voordeligst als je dit doet via een persoonlijke lening. Veel mensen schrikken in eerste instantie van het hoge rentepercentage, maar laat dit geen reden zijn om het niet te doen. In de meeste gevallen is de rente namelijk aftrekbaar als je dit geld voor het opknappen van je huis gebruikt. Hierbij geldt wel dat de lening binnen 30 jaar afgelost moet zijn.

Sommige mensen kiezen liever voor een doorlopend krediet. Dit is natuurlijk ideaal als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Je mag namelijk bedragen opnemen totdat je het maximum limiet hebt bereikt. Bedenk echter wel dat het rentepercentage van een doorlopend krediet niet aftrekbaar is van de belasting. Bovendien zit je vaak langer aan een doorlopend krediet vast, omdat het aantrekkelijk is weer wat geld op te nemen terwijl je de lening nog niet hebt afgelost.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

2.         Voor welke looptijd kies ik?

Nu je weet welke lening je wilt afsluiten, is het ook belangrijk om een geschikte looptijd te kiezen. Vaak kiezen mensen voor een lening met een lange looptijd, omdat ze dan maandelijks minder geld kwijt zijn. Bedenk wel dat je onder de streep uiteindelijk duurder uit bent. Je betaalt dan immers meer rente over een langere periode. Indien mogelijk is het financieel dus altijd aantrekkelijker om voor een korte looptijd te kiezen.

3.         Onvoorziene kosten financieren

Een persoonlijke lening afsluiten is in de meeste gevallen de slimste keuze, maar hoe weet je hoeveel je moet lenen voor de verbouwing? Natuurlijk kan je wel een redelijke schatting maken, maar er zijn altijd wel onvoorziene kosten waar je geen rekening mee gehouden hebt. Wat dan? Wij adviseren om ongeveer 5% meer te lenen dan je van plan was. Dit geld kan je gebruiken om eventuele onvoorziene kosten mee te financieren. Blijkt dit uiteindelijk toch niet (of niet geheel) nodig te zijn? Gebruik dit bedrag dan om een gedeelte van de lening vroegtijdig af te lossen.

You may also like

Hoe onderhoud je kunstgras?

Een patchkast kopen

Wat is een serverkast?

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl