voordelen van een goede cv

De voordelen van een goede cv-ketel in huis


Veel mensen vervangen de cv-ketel pas als deze goed versleten is. Een cv-ketel gaat immers gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Toch is het in sommige gevallen nodig om een ketel eerder te vervangen. Maar waarom eigenlijk? Wij hebben alle voordelen van een goede cv-ketel in huis voor jou op een rijtje gezet. Zijn de volgende redenen voor jou van toepassing? Bekijk dan de cv-ketels van cvkoopjes.nl voor kwalitatief sterke ketels.

Minder storingsgevoelig en onderhoudsvrij

Het is belangrijk dat je kunt rekenen op de werking van je cv-ketel. Storingen kunnen dan ook erg vervelend zijn. Als je ketel op leeftijd is gaat hij steeds meer mankementen vertonen. Zo ontstaan er regelmatig storingen en kost het onderhoud je veel tijd en geld. Het is dan ook aan te raden om een ketel tijdig te vernieuwen. Wacht niet af totdat deze storingen gaat vertonen, maar vervang hem tijdig.

Wooncomfort verhogen

Merk je ook wel eens dat het erg lang duurt voordat je radiatoren van cvkoopjes.nl warm worden? Moet je steeds langer wachten op warm water uit de kraan? Dan heeft je cv-ketel hoogstwaarschijnlijk gewoon te weinig vermogen. Voor comfortabel wonen is het dan ook raadzaam om een cv-ketel van een hogere klasse aan te schaffen. Bij het vernieuwen van je cv-ketel kan je tevens zorgen voor een hoger energielabel van je huis. Hierdoor stijgt deze in waarde en dat is weer interessant bij een eventuele verkoop.

Bespaar energie

Als je in het bezit bent van een verouderde cv-ketel is de kans groot dat je een enorm hoog energieverbruik hebt. Oude cv-ketels verbruiken namelijk veel gas en zorgen daardoor voor 15 tot 20% extra energieverbruik. Een nieuwe ketel kan je enorm veel rendement opleveren. Met een energiezuinige ketel bespaar je gemakkelijk honderden euro’s op je energierekening. Hierdoor vallen de kosten van een nieuwe ketel eigenlijk best wel mee.

 

Maak gebruik van de nieuwste technologieën

De mogelijkheden voor warm water en verwarming veranderen razend snel. Een cv-ketel van slechts 5 jaar oud zal niet over de technieken beschikken van de ketels van dit jaar. Zo worden er nu nieuwe technologieën gebruikt om het leveren van warm water sneller en betrouwbaarder te maken. Ook is het tegenwoordig mogelijk om een ketel van afstand te bedienen. Dit doe je bijvoorbeeld doormiddel van een app op je smartphone of tablet. De techniek staat nooit stil en daar profiteer jij van.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl