3 tips voor het inrichten van de eetkamer

3 tips voor het inrichten van de eetkamer


De eetkamer heeft binnen de meeste interieurs een centrale plek. Dit is niet alleen de ruimte waar je snel een maaltijd nuttigt, maar ook waar je even de dag bespreekt, spelletjes speelt met familie en vrienden, je hobby uitoefent of nog een laatste hand legt aan je werk of studie. Doordat de eetkamer ontzettend veel woonfuncties vervult, is het niet gek dat we hier graag wat extra aandacht aan besteden. Maar hoe richt je een eetkamer efficiënt en sfeervol in? Wij geven drie tips.

1.         Wat wordt de functie van de eetkamer?

Een eetkamer kan enorm veel verschillende woonfuncties vervullen. In iedere woning zal deze dan ook een andere rol binnen het gezin spelen. Is dit een centrale plek waar je alleen een hapje eet met het gezin of zal deze voor nog meer doeleinden worden ingezet? Vind je het bijvoorbeeld prettig als het mogelijk is om urenlang te tafelen met familie en vrienden? Hou je regelmatig spelletjesavonden? Wil je een hobby kunnen uitoefenen? Is het belangrijk dat je in deze ruimte de rust vindt om te kunnen werken of waar de kinderen kunnen studeren? Als je deze vragen voor jezelf beantwoord, beschik je over een goede leidraad voor het uitkiezen van de eetkamermeubels.

Zo mogen comfortabele eetkamerstoelen natuurlijk niet ontbreken als je graag lang en uitgebreid tafelt. Wanneer je echter over de mogelijkheid wilt beschikken om de stoelen op een andere plek neer te zetten, biedt een eetkamerstoel op wieltjes weer de uitkomst. Aan de hand van de functie van de eetkamer, is het voor jou mogelijk om de juiste keuzes te maken met betrekking tot de eetkamermeubels.

eetkamerstoel met wieltjes

bron: vandepolmeubelen.nl

2.         Een geschikte eettafel

Wat mag zeker niet ontbreken in een eetkamer? De eettafel natuurlijk! Om een eettafel te vinden die aansluit op jouw wensen, is het belangrijk dat je het huidige aanbod goed onder de loep neemt. Anno 2019 beschik je over enorm veel keuzes. Dat is niet alleen ontzettend fijn, omdat er zo altijd een eettafel is die bij jouw wensen en de ruimte van je eethoek past, maar kan ook lastig zijn. Door het overweldigende assortiment kan je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Want hoe vind je een geschikte eettafel?

Allereerst is het belangrijk dat deze al jouw woonwensen vervult. Als je de tafel wilt gebruiken om op te studeren, werken of uitgebreid te tafelen, is een grote rechthoekige tafel een fijne keuze. Wanneer de ruimte echter beperkt is, moet je een creatievere oplossing bedenken. In dat geval kan een compacte ronde eettafel de uitkomst bieden. Als je er echt niet uitkomt, kan je altijd nog om advies vragen aan het winkelpersoneel. Zij kunnen jou meestal precies vertellen wat de voor- en nadelen van iedere tafel zijn.

3.         Denk aan de verlichting

Naast de eettafel en de eetkamerstoelen is er natuurlijk nog een heel belangrijk ander element in de eetkamer: de verlichting. Welke verlichting je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van je wensenlijst. Wanneer je het enkel fijn vindt om sfeervol te dineren, vraagt dit natuurlijk om andere verlichting dan als je hier ook een krantje wilt lezen of je kinderen hun huiswerk wilt laten doen. Als de eethoek straks meerdere woonfuncties gaat vervullen, kan verlichting met dimfunctie de uitkomst bieden. Zo bepaal je zelf de lichtsterkte naar wens en activiteit. Hierdoor geniet je altijd van het juiste licht op het juiste moment!

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl