alternatieven betonnen vloer

Alternatieven voor een betonnen vloer


Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je woonruimte of bedrijfspand? Aangezien dit onderdeel voor een groot deel de uitstraling van je interieur bepaalt, is het verstandig om een bewuste keuze te maken. Een vloer met een print maakt de betreffende bijvoorbeeld juist heel druk voor het oog. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een ondergrond in een meer neutrale kleur. In dit geval wordt er daarom ook vaak gekozen voor een betonnen vloer. Optisch geef je de ruimte hiermee een strakke uitstraling en lijkt het daarnaast ook nog alsof je veel meer oppervlak hebt. Echter zit hier als nadeel aan dat deze ondergrond vrij zwaar is en  behoorlijk koud aanvoelt. Welke alternatieven zijn er in dit geval nog meer om dezelfde uitstraling aan de ruimte te geven?

Grote keramische tegels

In plaats van een vloer van echt beton, kan je in dit geval ook kiezen voor keramische tegels. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten en maten. Dus in dit geval is het ook heel eenvoudig om een betonnen vloer na te bootsen. Gaat het om een kleine ruimte? Kies dan voor de grotere keramische tegels, deze laten de ruimte namelijk een stuk groter lijken. Laat in dit geval de werkzaamheden wel uitvoeren door een specialist. Wanneer er geen goede afwerking is bij het voegwerk, zal het vuil zich ophopen in deze kieren. Hierdoor krijgt je nieuwe vloer in een korte tijd een onverzorgde uitstraling. Houd er rekening mee dat tegels vrij koud aanvoelen aan de voeten (maar vaak zijn ze wel geschikt om te combineren met vloerverwarming) en de ruimte kan snel ‘hol’ worden. Om dit te voorkomen kan je een aantal kleden op de vloer leggen, of de muur voorzien van extra panelen.  

Grote keramische tegels

Gietvloer met betonlook

Ben je helemaal fan van de betonlook, maar wil je graag een meer comfortabele ondervloer? Dan kan jij je woonruimte of bedrijfspand ook laten voorzien van een gietvloerbetonlook. Deze oogt hetzelfde als een vloer van beton. Echter bestaat deze gietvloer uit kunststof, waardoor deze niet koud aanvoelt. Ook kan tijdens de productie pigment toegevoegd worden aan het kunststof, waardoor deze gietvloer met betonlook ook in andere kleuren geleverd kan worden dan alleen ‘betongrijs’. Daarnaast is deze vloer naadloos, waardoor het heel eenvoudig is de ondergrond schoon te houden. Bekijk Gietvloer.pro voor de andere voordelen en de rest van de mogelijkheden.

Gietvloer met betonlook

Een nieuw laagje lak

Heb je een houten vloer? Dan geef je deze op een vrij eenvoudige manier toch nog een betonnen look. Bij de bouwmarkt en andere specialisten heb je ruime keuze uit verschillende soorten lak en beits. In dit geval is er ook een variant verkrijgbaar waarmee je een betonnen vloer na kunt bootsen. Houd er wel rekening mee dat dit geen naadloze vloer is, de structuur van de planken blijf je wel zien. Schuur van tevoren de vloer goed op en reinig deze, zodat de nieuwe laag goed pakt. Neem contact op met een specialist bij verdere vragen over de werkwijze.

Verschuif het accent

Heb je nog geen geschikt alternatief kunnen vinden voor een betonnen vloer? Verschuif dan de accenten in de ruimte. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een houten vloer en laat de wanden afwerken in een betonnen look. Dit kan in de vorm van behang, maar ook door de muren af te werken met een pasta die zorgt voor een betonnen look op de muren of speciale betonverf. Gebruik bij de laatste optie een spons voor het optimale resultaat.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl