Inspiratie voor tuinaccessoires: tuinkussens opbergen in kussenboxen


Met de juiste tuinkussens creëer jij een extra leefruimte in eigen tuin. Je geeft hierbij je tuin niet alleen een chique uitstraling, maar je creëert ook nog eens wat extra zitcomfort. Na een mooie zomerdag wil je niets liever dan uitgeput op bed neerploffen. Alleen moet je eerst nog die comfortabele tuinkussens opbergen. Maar hoe dan? Stallen in een schuur of garage is vaak geen oplossing. Zo verspil je een hoop ruimte en bestaat er nog de kans dat er vocht in de kussens trekt. Kussenboxen zijn ideaal als je je tuinkussens langer mooi wilt houden.

Waarom tuinkussens opbergen?

Veel mensen vinden het afschuwelijk om na een heerlijke zomerdag ook nog eens tijd te besteden aan het opbergen van kussens. Als je begint over kussenboxen staan ze al helemaal met hun oren te klapperen. Comfortabele tuinkussens zijn al niet goedkoop en dan schaf je ook nog eens kussenboxen aan! Gelukkig bestaan er ook genoeg goedkope kussenboxen van fantastische kwaliteit. Maar waarom is dat nu eigenlijk nodig? Zelfs als het een paar dagen mooi weer is, kunnen de nachten erg vochtig zijn. Als je tuinkussens worden blootgesteld aan vocht, kunnen ze snel gaan rotten en neemt de kwaliteit gestaag af. Dat is uiteraard zonde van je mooie tuinkussens.

tuinkussens opbergen

Praktisch

Naast het behouden van de kwaliteit van je tuinkussens, hebben de kussenboxen nog een andere belangrijke functie: ze zijn praktisch. Zeker als je van jezelf weet dat je geen zin hebt om een half uur lang met kussens heen en weer te lopen, is een kussenbox ideaal. Je kunt deze gewoon naast je loungeset plaatsen en zo zijn de kussens er makkelijk in- en uit te halen. Zorg er wel voor dat je een waterdichte kussenbox aanschaft als je deze buiten wilt plaatsen, zo ben je ervan verzekerd dat je kussens netjes blijven.

Kussenboxen voor andere doeleinden gebruiken

Kussenboxen zijn multifunctioneel en kunnen perfect fungeren als opbergplek voor in de tuin. Laten je kinderen altijd los speelgoed slingeren in de tuin? Blijf je mopperen dat ze eens van hun hangmat af moeten komen en de spullen moeten opbergen? Met behulp van een kussenbox is dat verleden tijd. Al het speelgoed kan binnen een oogwenk worden opgeborgen. Ook voor jezelf kan een kussenbox ideaal zijn. Niet alleen om kussens in op te bergen, maar ook om tuingereedschap in te stoppen of om andere spullen op te bergen. Zo blijft je tuin altijd netjes!

kussenbox

Waar op letten bij het kopen van een kussenbox?

Het is eerst belangrijk om na te gaan hoeveel kussens er in de kussenbox moeten passen. Tel ze niet alleen, maar schrijf ook de afmetingen op. Zo kun je exact bepalen hoe groot jouw kussenbox moet zijn. Zo heb je voor de kussens van een loungeset vaak een hogere kussenbox nodig. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies aan een deskundige. Dan is het nog belangrijk om te bepalen op welke locatie de box komt te staan. Als deze onder een overkapping wordt geplaatst, voldoet een kussenbox van kunststof al. Als de box echt buiten geplaatst wordt, is het raadzaam om een waterdichte kussenbox aan te schaffen.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl