De bank als middelpunt; hoe kies je een bank?

De bank als middelpunt; hoe kies je een bank?


Een bank vormt een middelpunt van je kamer. Het scheidt misschien wel een deel van de ruimte af, het maakt een geheel van je interieur en/of het is de ultieme plek om even te chillen. Toch is het lastig om een bank te kiezen. De juiste kleur vinden, de juiste grootte, de stof die je het meest aanspreekt en dat alles gecombineerd. Het is dus nogal een uitdaging, dat kun je wel stellen. Daarom vind je in deze blog de juiste manier om een bank te kiezen, zodat je uiteindelijk alles op een rijtje hebt en jij kunt nu een bankstel bestellen.

Levensstijl

Allereerst is het goed om je levensstijl in overweging te nemen. Voordat je in de verschillende bankstellen en stijlen duikt, neem je dus even de tijd om je levensstijl te overwegen en wat je in het dagelijks leven van een bank verlangt. Als je een groot gezin hebt, dan is een bankstel met hoeken misschien de beste keuze voor je. Als je huisdieren of kinderen hebt, is het misschien een goed idee om te kiezen voor vlekbestendige bekleding van stof of een leren bank. Uit deze materialen kun je vlekken vaak gemakkelijk verwijderen. Denk er bij een lederen bankstel wel aan dat het in de zomer vrij heet kan worden. Als ontspanning en comfort bovenaan in je gedachten staan, kun je kijken naar type banken die die de mogelijkheid bieden om achterover te leunen. Als je gaat winkelen met een paar belangrijke ‘must haves’ in gedachten, bespaar je veel tijd en energie.

Meten is weten

Je kunt nooit te vaak meten! In deze fase van het proces kunnen veel fouten worden gemaakt, dus zorg ervoor dat je precies weet hoe groot of klein de bank in je ruimte kan zijn. Hierbij moet je de lengte, hoogte en breedte meenemen. Het is ook belangrijk om je deuropeningen en gangen op te meten, want hoewel een bank de perfecte maat voor je woonkamer kan hebben, past hij misschien niet door je voordeur of door kleine overloopjes in het trappenhuis. Ook wil je dat hij past in je kamer, maar ook in je complete woonkamer. Het moet een geheel vormen, en de bank moet dus niet té groot zijn.

Kleur en stijl

Nu is het tijd voor een van de grootste beslissingen tot nu toe:  de kleur van je bank. Er zijn zoveel verschillende richtingen die je hier op kunt gaan, van een helder statement, tot een gedetailleerd patroon of een betrouwbare neutrale kleur. Er is echt geen fout of goed in wat voor palet je kiest, zolang het maar iets is waarvan je weet dat je het de komende jaren mooi zult vinden en niet op een gegeven moment gek van wordt. Wanneer dat tóch gebeurt, kun je bank eventueel opnieuw laten bekleden met een andere kleur. 

Een ander element dat je in gedachten moet houden, is natuurlijk het bestaande meubilair in je woonruimte. Als je bijzetstoelen, salontafel en dressoir allemaal een meer traditionele stijl hebben, is het aan te raden om binnen dit stijltype te blijven voor je bank.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl