materialen huis

Welke materialen gebruiken in huis?


Het gebruik van natuurlijke materialen in huis wordt steeds populairder. We zien deze manier van decoreren steeds meer terug in verschillende woontrends. Het is ook belangrijk om ‘outside-the-box’ te denken. Houtvezels alleen als bodembedekking voor je geliefde huisdier? Nee hoor! Gebruik ze als ondergrond in een siervaas en zet hier een prachtige kaars in. Zo ga je creatief om met de materialen die je zo tot je beschikking hebt. In dit artikel lees je meer over materialen die je kan gebruiken ter decoratie van je huis.

houtvezels

1.         Wees creatief

Net als bij het bovenstaande voorbeeld is het belangrijk om zo creatief mogelijk om te gaan met de dingen die je om je heen ziet. Soms gebruik je dagelijks materialen die je met een vleugje creativiteit kan omtoveren tot een decoratiestuk voor in huis. Ga er eens lekker op uit in de bossen of op het strand en raap alle materialen op die je tegenkomt. Ga vervolgens thuis aan tafel zitten en doe inspiratie op. Wie weet vind jij het antwoord op deze puzzel en heb je straks een ware eyecatcher in huis! Natuurlijk kan je het ook simpel houden en gewoon gebruik maken van wat je gevonden hebt. Gebruik schelpjes van het strand om vazen mee te vullen of maak een bak met allemaal herfstspullen: eikeltjes, bladeren, takjes, etc.

2.         Gebruik veren voor een mooie hoofdtooi

Wil je iets creatiefs maken voor op de kinderkamer? Of wil je gewoon wat fantasie aanbrengen in je woonkamer? Breng dan eens een bezoekje aan de kinderboerderij of dierentuin en neem wat losse veren mee. Deze kan je vervolgens gebruiken om een mooie verenketting van te maken, eentje die je aan de muur kunt hangen. Je kan er ook een hoofdtooi van maken. Prachtig ter decoratie!

3.         Openhaardblokken ter decoratie

Heb je kennissen met een open haard of zijn er buren die de blokken continue voor het huis gestapeld houden? Vraag dan eens of je er een paar mag lenen. Deze blokken kan je prachtig opstapelen in de woonkamer voor een fijne winterse sfeer.

4.         Gebruik oude blikken

Uiteraard behoren blikken niet tot het lijstje van natuurlijke materialen. Toch kan je ook hiermee je steentje bijdragen aan het milieu. Door oude blikjes te bewaren, en zo minder afval te creëren, heb je straks een goudmijntje in handen als je je creatieve geest de vrije loop laat. Maak retro bloemenvazen van de blikken of gebruik ze als pennenhouder. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl