Het voorkomen en verhelpen van verstoppingen

Het voorkomen en verhelpen van verstoppingen


Verstoppingen vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets, want als gevolg van een verstopping kan er een nare stank in huis ontstaan. Het kost vaak enkele dagen voordat deze stank vervlogen is! Dat is niet het enige nadeel aan een verstopte afvoer in huis. Denk ook aan het feit dat je een toilet of gootsteen vaak niet meer kunt gebruiken in zo’n geval. Reden genoeg om verstoppingen zo goed mogelijk te voorkomen! Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een verstopping in huis, dan kun je verstoppingen laten verhelpen door een loodgietersbedrijf bij jou in de buurt. Loodgietersbedrijven beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het oplossen van verstoppingen relatief eenvoudig maken.

Hoe ontstaat een verstopping in de afvoer?

Een verstopte afvoer is in veel gevallen het gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer is gezakt. Eenmaal op de bodem kan het restafval niet meer door het water in de afvoer worden meegevoerd, waardoor een beginnende verstopping ontstaan is. Restafval komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren en takjes die in de afvoer zijn gestroomd, etensresten, enzovoorts.

Bij een beginnende verstopping is het soms nog mogelijk om een verstopping te verhelpen met een ontstoppingsmiddel. Mocht de verstopping al vergevorderd zijn, dan is dit niet langer mogelijk en dien je de hulp van een loodgieter in te schakelen. Loodgieters kunnen de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarmee de verstopping letterlijk voor je kan worden opgelost.

Verstoppingen in huis voorkomen

Nog beter dan het verhelpen van een verstopping is het voorkomen hiervan. Er zijn verschillende manieren om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken. Hierbij is het onder meer van belang dat je restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer houdt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen, een filter in het putje van je douche en een bladvanger over de regenpijp. Op deze manier kan het restafval grotendeels worden opgevangen, waardoor er minder restafval in de afvoer terechtkomt. Dit verkleint de kans op verstoppingen.

Ook doe je er verstandig aan om de afvoer in ieder geval eens per twee of drie jaar preventief door te laten spuiten. Hierbij worden beginnende verstoppingen opgelost, waardoor ze niet langer tot een serieuze verstopping uit kunnen groeien. Het laten doorspuiten van een afvoer kun je aan een loodgietersbedrijf overlaten.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl