Houten Trappen

Houten Trappen


Een houten trap is een handig hulpmiddel in en om het huis. De houten trap gebruik je om even snel iets uit de kast te pakken. Maar wist je dat de houten trap van Van Eldik voor veel meer dingen te gebruiken zijn?

Verschil tussen een ladder en een trap

Om je uit te leggen waar je een trap nog meer voor kunt gebruiken, vertellen we je eerst het verschil tussen een ladder en een trap. Eenvoudig gezegd heeft een ladder sporten en een trap treden. Een sport is een smal plankje, verticaal geplaatst, waar je op staat. Een trede is een breed plankje, horizontaal geplaatst, waar je op staat. Ladders gaan tot grote hoogte waarbij een trap vooral gebruikt wordt tot maximaal drie meter.

Verschillende houten trappen

  • Huishoudtrap of keukentrap

De bekendste houten trap van allemaal is de huishoudtrap of keukentrap. Deze trap gebruik je in het huis en wordt het meest gebruikt om ramen te zemen, lampen te vervangen of je muren te sauzen en te behangen. De naam keukentrap of huishoudtrap is een verzamelnaam. Je ziet hem namelijk in verschillende vormen. Je hebt een trap die je aan een kant kunt beklimmen. Daarnaast heb je een dubbeltrap. Deze kun je aan beide zijden beklimmen. Je laat de ladder daardoor vaker op een plek staan omdat je er aan beide zijden bij kunt. Als laatste is er nog de plateautrap. De trap heeft doorlopende steilen zodat je veilig op de bovenste trede kunt staan.

  • Zoldertrap

Heb je een zolder zonder vaste trap dan is het handig om een zoldertrap te nemen. Van Eldik ladders levert deze ladders volledig in elkaar gezet. Dat betekent dat je zelf geen hamers en schroeven nodig hebt. Je gebruikt de ladder direct. De ladders is los te plaatsen. Het is wel handig om er een set haken en een bevestigingsrail bij te bestellen. Bel ons en we geven je het beste advies voor jou situatie

  • Werktrap

Deze categorie is de verzamelnaam voor alle vakmannen. De houten werktrap wordt veel gebruikt door elektriciens en schilders.

Houten trap bestellen

Zo zie je dat een houten trap erg veelzijdig is. Heb je een keuze gemaakt dan bestel je deze trap eenvoudig online bij Van Eldik Ladders. Heb je advies nodig of wil je liever langskomen om een houten trap uit te zoeken? Dan ben je van harte welkom in onze werkplaats in Ochten. De koffie staat altijd voor je klaar.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl