Olijfboom + winter = inpakken die handel

Olijfboom + winter = inpakken die handel


Hoewel olijfbomen best wel tegen een stootje zijn opgewassen, gaan (extreem) koude winters en olijfbomen helaas niet zo goed samen. Gelukkig kennen wij hier in Nederland geen lange periodes van extreme kou. Toch is het aan te raden om jouw geliefde olijfboom in te pakken gedurende de wintermaanden. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat lees je allemaal in deze blog. Lees daarom snel even verder!

 

Wanneer moet ik mijn olijfboom inpakken?

 

Een veelgestelde vraag is wanneer je je olijfboom in moet pakken. Je kunt hiervoor de volgende vuistregel aanhouden: wanneer men voorspeld heeft dat de temperatuur gedurende een wat langere periode onder de vijf graden zal duiken. Langere periodes van vorst kunnen namelijk schade aanrichten aan het loof en de bladeren van olijfbomen. Vooral wanneer je een jonge olijfboom hebt is het zaak om de voorspelde temperatuur gedurende de winter goed in de gaten te houden. Jonge olijfbomen zijn namelijk extra kwetsbaar. Het beste is eigenlijk om jonge bomen in een pot te zetten en niet in de volle tuingrond. Mocht het weer heel extreem worden dan kun je jouw olijfboom eenvoudig binnen neerzetten en weer naar buiten halen zodra het iets warmer is. Oude olijfbomen zijn een stuk beter tegen de kou opgewassen.

 

Zo pak je je olijfboom goed in

 

De beste manier om jouw olijfboom in te pakken is door gebruik te maken van een luchtdoorlatend vliesdoek of speciale winterhoes. Bij noppenfolie en plastic hoezen kun je het beste uit de buurt blijven. Deze materialen laten niet of nauwelijks lucht door waardoor er rotting kan ontstaan. Het advies is dan ook om altijd te kiezen voor hoezen die speciaal voor dit soort doeleinden zijn gemaakt. Nadat je jouw olijfboom goed hebt ingepakt is het ook belangrijk dat je de wortels niet vergeet. Deze kun je eenvoudig afdekken met bijvoorbeeld een dun laagje stro.

 

Vergeet de hoes niet te verwijderen

 

Zodra de temperaturen weer langzaam beginnen op te lopen en boven de nul graden uitkomen is het van groot belang om de hoes tijdig te verwijderen. Dit om te voorkomen dat de boom stikt. Want dat wil je natuurlijk niet!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl