Tips voor het mooiste kunstgras

Tips voor het mooiste kunstgras!


Kunstgras blijft ongekend populair. Geen wonder. Het gras ziet er eigenlijk bijna altijd mooi uit en het behoeft weinig onderhoud om dit zo te houden. Weinig onderhoud, dat klopt. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen onderhoud aan te pas komt. Als je je kunstgras zo mooi mogelijk wil houden, zal je wel met enkele zaken rekening moeten houden. Met behulp van de volgende eenvoudige onderhoudstips verzorg jij je kunstgras voortaan op precies de juiste manier en blijft het gazon veel langer mooi.

Borstel regelmatig

Het grootste voordeel van kunstgras is toch wel dat deze niet besproeid hoeft te worden en ook nooit gemaaid hoeft te worden. Het onderhoud hiervan neemt dus erg weinig tijd in beslag. Wel is het verstandig om regelmatig even een harde bezem te gebruiken om het gras te borstelen. Zo zorg je er zowel voor dat het gras mooier overeind blijft staan als dat ongewenste blaadjes en takjes uit het gazon verwijderd worden. Op die manier zal het gras minder snel beschadigen en ziet het er altijd even mooi uit.

Pak vlekken direct aan

Heeft een huisdier onverhoopt een ongelukje gehad op het gazon? Dan kan dit lelijke vlekken opleveren. Daarom is het belangrijk om dit snel te verwijderen door wat water of sop te gebruiken. Even poetsen en de vlek is als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel goed om dit zo snel mogelijk te doen. Als je te lang wacht kunnen er lelijke vlekken en verkleuringen ontstaan. Deze zijn vervolgens best lastig om nog te verwijderen. Dit geldt overigens ook als je knoeit met drinken.

Voorkom extra onderhoud al tijdens het leggen van het kunstgras

Onkruid is nooit fijn, maar al helemaal niet als je kunstgras hebt. Dit wortelt zich lekker tussen het gazon. Lastig om te verwijderen en het zorgt ook nog eens voor heel veel extra werk. Niet iets waar je op zit te wachten als je juist een onderhoudsvriendelijke tuin wil creëren. Gelukkig kan je onkruid al bij het leggen van het kunstgras zoveel mogelijk voorkomen. Doe dit door een worteldoek onder het kunstgras te plaatsen. Op die manier stabiliseer je de ondergrond én zorg je ervoor dat onkruid hier makkelijker doorheen kan komen. Het minimale onkruid wat toch omhoog gooit, kan je vervolgens gemakkelijk met de hand verwijderen.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Met name in de herfst krijgt kunstgras het zwaar te verduren. Allerlei organisch materiaal komt op het gazon terecht. Als dit niet tijdig wordt verwijderd, zal dit zowel minder mooi ogen als beschadigingen opleveren. Daarom is het belangrijk om je gazon juist gedurende deze periode goed in de gaten te houden.

Ook is het goed om eens of twee keer in het jaar het gazon eens goed te reinigen. Pas hierbij wel op met het gebruik van schoonmaakmiddelen. Sommige middelen kunnen het gazon onnodig schade berokkenen. Denk bijvoorbeeld aan chloor. Dit mag onder geen beding gebruikt worden. Reinig het kunstgras altijd met een milde reiniger zoals groene zeep. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl