Veilig wonen

Veilig wonen in uw woning


Veilig wonen binnen uw eigen woning lijkt iets heel normaals te zijn. Toch komt het zeer geregeld voor dat woningbezitters onnodig grote risico’s lopen in hun eigen huis! Inbrekers zijn door de jaren heen steeds meer geweld gaan gebruiken bij het plegen van inbraken. Dit maakt dat de kans op gevaarlijke situaties is toegenomen. Denk aan het geweld wat een inbreker kan gebruiken als u ten tijde van de inbraak in uw woning aanwezig bent. Om dergelijke gevaarlijke situaties uit de weg te gaan doet u er verstandig aan om de kans op inbraken zo klein mogelijk te maken.

Een betrouwbare slotenmaker vertelde ons meer over de mogelijkheden om de beveiliging van uw woning verder aan te scherpen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw bestaande sloten voor nieuwe sloten, het installeren van een compleet alarmsysteem in huis, enzovoorts. Op welke manier kunt u de beveiliging in uw woning verder aanscherpen?

Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor de beveiliging van uw deuren kunt u kiezen voor cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Veel mensen maken momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten veel veiliger zijn. Deze sloten zijn logischerwijs op een extra punt met de deurpost verbonden, waardoor het inbrekers meer moeite kost om de deur open te breken.

Ramen kunt u beveiligen door gebruik te maken van bijzetsloten. Dit type slot wordt aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke bijzetsloten het meest geschikt voor u zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in de manier waarop uw ramen geopend worden (naar binnen of naar buiten).

Een alarminstallatie in huis installeren

Sloten kunnen de kans op een inbraak verkleinen, maar hebben geen effect meer als inbrekers eenmaal in uw woning zijn. In dit geval kan een alarminstallatie de beveiligingsfunctie overnemen. Een alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt door uw buren of voorbijgangers. Tegenwoordig kunt u een alarmsysteem geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor met magneetcontacten en een elektronische beveiligingscamera. Een slotenmaker kan u van advies voorzien als u uw woning wilt beveiligen met een alarminstallatie.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl