Verbouwing financieren 3 tips

Verbouwing financieren: 3 tips


Is jouw woning toe aan een make-over? Om het wooncomfort te verbeteren? Te verduurzamen? Of simpelweg omdat de woonruimte niet toereikend genoeg meer is voor jouw groeiende familie? Een goed idee. Een verbouwing biedt namelijk niet alleen meer wooncomfort, maar kan de woning ook in waarde laten toenemen. Al deze voordelen zorgen ervoor dat verbouwen erg gunstig is. Toch zitten er ook nadelen aan. Het kostenplaatje van een verbouwing kan namelijk in korte tijd flink oplopen.

Maar wat als het financieel op dit moment (nog) niet mogelijk is om te verbouwen? Maar verbouwen wel noodzakelijk is? Hoe financier je een verbouwing dan? Hier vind je 3 waardevolle tips.

1.      Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing heeft niet altijd direct de voorkeur. We zijn namelijk allemaal bekend met de leus: ‘Geld lenen kost geld’. Als het even kan, lenen we dan ook liever niet. Je hebt dit echter zeker niet altijd voor het zeggen. Wanneer er onverwachtse gezinsuitbreiding op de planning staat bijvoorbeeld en daardoor het huis volledig om moet worden gegooid of wanneer het dak lek is en deze meteen gemaakt moet worden. Dat zijn situaties waarbij er simpelweg niet gewacht of doorgespaard kan worden. In dat geval is geld lenen vrijwel het enige (en beste) alternatief.

Groot voordeel van geld lenen is dat het tegenwoordig heel gemakkelijk is om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je van de lening met de beste voorwaarden en laagste rentetarief gebruik kunt maken. Het is bijna net zo gemakkelijk als het vergelijken van vakanties. Je vult je eigen vergelijker in en je ziet direct welke aanbieder het voordeligst is.

2.      Om hulp vragen aan familie

Wist je dat ouders ruim een ton euro belastingvrij mogen schenken aan hun kind. Let op: dit is wel maar eenmalig toegestaan. Iedere ouder mag belastingvrij schenken aan zijn of haar kind, zolang het aan enkele voorwaarden voldoet. Zo mag de ontvanger niet ouder zijn dan 40 jaar oud en moet het geschonken bedrag ook voor een specifiek doel worden gebruikt.

Je kunt ook familie vragen om een lening. In dat geval is het wel belangrijk om alle gemaakte afspraken op papier te zetten. Zelfs als jullie band heel goed is. Geldzaken kunnen namelijk al snel voor frictie zorgen. Zelfs in de beste families. Bespaar jezelf daarom een hoop extra stress en discussies door alles netjes op papier te zetten. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

3.      Sparen

De beste manier om een verbouwing te financieren is natuurlijk door te sparen. Momenteel is sparen ook eigenlijk niet meer echt een interessante optie voor de lange termijn. Wie nu simpelweg spaargeld zonder doel op de spaarrekening laat staan, zal merken dat dit geld (mede door de inflatie) alleen maar minder waard wordt. Daarnaast leveren de historisch lage spaarrentes nog maar nauwelijks iets op. Dit spaargeld kan dan ook veel beter voor een doel worden ingezet. Bijvoorbeeld voor het verduurzamen van de woning. Op de lange termijn levert dit zelfs meer rendement op dan je ooit zal behalen met alleen spaargeld. Bijvoorbeeld doordat je door isolatie of de aanschaf van zonnepanelen ineens veel kosten bespaart op de energierekening.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl