gevel impregneren

Vochtbestrijding zoals gevel impregneren lost je vochtprobleem op


Vochtproblemen in huis zijn schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Zodra er te veel vocht in huis ontstaat, kunnen de bewoners meerdere klachten ervaren. Vaak wordt vocht te laat opgemerkt. In dat geval zijn er al schimmelhaarden ontstaan tegen de muren en zijn er duidelijke vochtplekken zichtbaar. Als schimmel aangetroffen wordt in huis, is een vochtprobleem vaak de enige conclusie. Desondanks weet niet iedereen hoe dit op te lossen is. Bovendien is niet iedereen bekend met de nadelige gevolgen voor de gezondheid bij een aanhoudend hoog vochtniveau in huis. In dit artikel leggen we uit hoe vochtproblemen opgelost kunnen worden en wat de gevolgen voor de gezondheid zijn als het probleem niet tijdig aangepakt wordt.

gevelreiniging

Waardoor ontstaat een vochtprobleem?

Om het probleem aan te pakken is het belangrijk te weten wat de oorzaak is. Dit is niet altijd even makkelijk te achterhalen. De meest voorkomende oorzaken zijn opstijgend en doorslaand vocht en water in de kelder. Bij vochtproblemen is het bijna altijd noodzaak om een professional in te schakelen. Niet alleen om de oorzaak te achterhalen, maar ook om voor een passende en definitieve oplossing te zorgen. Vochtproblemen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen. Daarbij is het wel noodzakelijk dat dit op de juiste manier wordt aangepakt. Daarom is het inschakelen van een vakman enorm belangrijk.

Gezondheidsrisico’s

Bij aanhoudende vochtproblemen kunnen de bewoners last krijgen van hun gezondheid. De volgende klachten kunnen optreden:

  • Door een te hoge luchtvochtigheidsgraad in huis kan het algehele immuunsysteem worden aangetast. Hierdoor kunnen er kleine kwaaltjes optreden die er voor zorgen dat je sneller ziek wordt.
  • Als je plotseling te maken krijgt met allergieën of verergerde astma-aanvallen is de kans groot dat er sprake is van een hoge luchtvochtigheidsgraad in huis.
  • Vochtproblemen verergeren de klachten bij reuma. Laten we eerst stellen dat reuma niet veroorzaakt kan worden door een hoge luchtvochtigheidsgraad. Het kan wel zo zijn dat de symptomen in hevigheid toenemen.

Gezondheidsrisico’s gevel

Oplossingen voor vochtproblemen in huis

Het is duidelijk dat vocht in huis niet goed is voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk dat het probleem snel wordt opgelost. Maar hoe doe je dit? Allereerst is het belangrijk om een vakman van www.vochtbestrijdingsnel.be in te schakelen. Zij kunnen met een duidelijke diagnose komen en daarop hun aanvalsplan baseren. Hieronder lees je welke oplossingen kunnen helpen bij verschillende oorzaken:

  • Bij opstijgend vocht is er sprake van vocht die afkomstig is uit de grond. In dit geval worden de muren vaak geïnjecteerd om ze te bestrijden tegen het grondvocht. Hierbij is er sprake van een vochtwerend product die eenvoudig in de muren wordt geïnjecteerd.
  • Doorslaand vocht ontstaat vooral bij oude buitenmuren. Deze bevatten vaak geen spouw waardoor vocht de mogelijkheid ziet om op de volledige muur omhoog te trekken. Vaak is het hierbij noodzakelijk om de muur beter te isoleren of door het impregneren van de muren.
  • In veel gevallen is er sprake van condensatie. Dit ontstaat als een woning niet voldoende geventileerd of verlucht wordt. Als er ondertussen wel veel vocht wordt geproduceerd, heeft deze geen kans om uit te muren te ontsnappen en ontstaat er condens. Dit resulteert in vochtige muren en uiteindelijk in schimmelhaarden. Een ventilatiesysteem biedt in dit geval vaak solaas.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl