tuinmeubeltrends 2018

Welke erfafscheiding kies jij?


De keuze voor erfafscheiding is van cruciaal belang voor een veilig gevoel in de tuin. Dankzij de juiste erfafscheiding is het mogelijk om zoveel mogelijk privacy te waarborgen. Niemand zit er immers op te wachten om telkens geconfronteerd te worden met de buren of spelende kinderen die in je tuin gluren. Heerlijk relaxt met een kopje koffie genieten van de avondzon. Dat is niet te veel gevraagd, toch?

De keuze voor erfafscheiding is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je kunt kiezen uit diverse materialen en soorten. Hierdoor kan je al snel overweldigd raken door het grote aanbod. Wij geven je enkele tips en zetten de meest toegepaste erfafscheidingen voor jou op een rijtje.

Ga in gesprek met de gemeente en de buren

Allereerst is het belangrijk dat je een gesprek aangaat met de buren en de gemeente. De buren kijken immers ook tegen de schutting of het hekwerk aan en zullen daar zeker inspraak op willen hebben. Ook moet je duidelijkheid scheppen over de erfgrens van de woningen. Zo bespaar je een hoop gedoe en gestress in de toekomst en weet je zeker dat de erfafscheiding op de juiste plek wordt geplaatst. Je kunt het kadaster altijd inzien bij de gemeente.

Erfafscheidingen: alle soorten op een rijtje

Het aanbod in erfafscheidingen is ontzettend divers. De keuze is vooral afhankelijk van eigen smaak en de hoeveelheid privacy die bewerk gesteld moet worden. Wij hebben de meest toegepaste soorten en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Hedera schutting door middel van gaaspanelen: gaaspanelen zijn ontzettend veelzijdig en worden voor meerdere doeleinden ingezet. Ze worden verreweg het vaakst toegepast als erfafscheiding. Een Hedera schutting wordt vaak in combinatie met gaaspanelen ingezet. Dit werkt immers vele malen sneller dan het gebruik van bouwstaalmatten. Ze kunnen eenvoudig tussen schuttingpanelen geplaatst worden en door middel van beplanting de privacy in de tuin waarborgen. Gaaspanelen via Dejonghandelsonderneming.nl worden altijd zorgvuldig vervoerd, waardoor de optimale conditie behouden wordt.
  • Hagen: hagen waren voorheen ontzettend populair en hebben veel van die populariteit moeten afstaan aan de houten schutting. Desalniettemin is het nog steeds een populaire keuze voor mensen die van groen houden en graag de natuurlijke sfeer in de tuin willen behouden. Daarnaast is een haag relatief goedkoop ten opzichte van andere soorten erfafscheidingen. Het nadeel van een haag is dat deze om onderhoud vraagt. Een slecht onderhouden haag kan de tuin al snel overnemen. Je moet er dan ook tijd (en zin!) voor hebben om de haag minimaal twee keer per jaar te snoeien.
  • Houten schuttingen: houten schuttingen worden verreweg het meest gebruikt als erfafscheiding. Dit heeft veel te maken met de onderhoudsvriendelijke kwaliteiten en de betaalbare prijs. Daarnaast is er een ruim aanbod van kant-en-klare schuttingen verkrijgbaar. Het nadeel van deze schuttingen is dat ze minder milieuvriendelijk zijn. Het impregneren van de schutting heeft een nadelig effect op het buitenleven. Daarnaast gaan de palen gemiddeld niet langer dan 10 jaar mee.

Wil je een nieuwe erfafscheiding? Neem dan vooral geen overhaaste beslissingen. Overleg met buren en raadpleeg het kadaster over de exacte erfgrens. Zo weet je zeker dat de keuze die je maakt ook door iedereen gewaardeerd wordt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl