Tips voor een perfect opgeruimde kledingkast


Hoofdschuddend sta je weer eens voor je overvolle kledingkast. “Ik heb niks om aan te trekken” spookt er meerdere malen door je hoofd. Maar is dat wel zo? Voor veel mensen ligt het probleem eigenlijk bij veel te veel kleding. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Voordat je aan de slag gaat met het opruimen van je kledingkast, is het eerst belangrijk om een goede, overzichtelijke kast aan te schaffen. Een kledingkast van KARWEI kan bijvoorbeeld perfect helpen bij het organiseren van je kleding en schoenen. Door genoeg planken, opbergvakken en hangruimte zijn dit geweldige kasten om in elk geval orde te scheppen in de chaos. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je kledingkast op te ruimen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

kledingkast

1. Trek er wat tijd voor uit, maar dan heb je ook wat!

Het is eerst belangrijk om wat tijd vrij te maken in je drukke dagschema. Focus je een geruime tijd op je kast. Haal eerst alles uit de kast en leg het op de grond/op bed of ergens anders waardoor je het overzichtelijker voor jezelf kan maken. Bekijk goed wat je hebt en welke dingen je nooit draagt. Misschien verbaas je jezelf er wel over wat een leuke spullen je nog hebt.

2. Gooi weg en maak schoon

Nu je weet wat voor spullen je in de kast hebt hangen is het tijd om afstand te doen van bepaalde kledingstukken. Bekijk wat je niet meer past, toch niet zo leuk vindt en wat je gewoon niet draagt. Deze spullen doe je in zakken en kan je bijvoorbeeld verkopen of weggeven. Nu je ruimte in je kast hebt kan je beginnen met schoonmaken. Je begint eerst met de lege kast uit te soppen. Pak elk hoekje mee, daar kan een hoop stof blijven zitten. Je kan er ook voor kiezen om na het schoonmaken een geurbuideltje op te hangen. Zo blijven je kleding en kast lekker ruiken.

3. Laat seizoenskleding niet in de kast liggen

Iedereen heeft wel kleding die specifiek voor de zomer of winter bedoeld zijn. Het is dan ook aan te raden om elk voor- en najaar je kast uit te zoeken en de echte seizoenskleding op te bergen. Zo houd je meer ruimte over in je kast en is het een stuk overzichtelijker.

4. Zorg voor een efficiënte indeling

Als de kast eenmaal leeg is kan je makkelijker bekijken hoe je de ruimte efficiënter kan indelen. Koop bijvoorbeeld mandjes om spullen makkelijker bij elkaar te houden. Berg sokken, ondergoed, topjes en pyjama’s apart van elkaar op. Zo vind je makkelijk wat je nodig hebt.

efficiente indeling kledingkast

5. Probeer zoveel mogelijk op te vouwen

Natuurlijk kan je sokken en ondergoed gemakkelijk in een lade gooien en er verder niet meer naar omkijken. Hierdoor zorg je er echter wel voor dat je elke ochtend een aardig uitzoekwerkje hebt. Vouw dus alles netjes op en stop je sokken in bolletjes bij elkaar. De kans is groot dat je dit, bij het opbergen van de was, dan ook blijft doen. Hang alles op wat snel kreukt.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl