3 tips bij het monteren van raambekleding

3 tips bij het monteren van raambekleding


Raambekleding op het raam bevestigen is een klusje wat secuur moet worden aangepakt. Als je nieuwe raambekleding hebt gekocht, kun je natuurlijk niet wachten tot je deze daadwerkelijk kunt monteren. Er gaat immers niet boven de uitstraling van splinternieuwe raambekleding. Echter, het is wel iets waar zorgvuldig over na moet worden gedacht. Wanneer je ze zonder nadenken ophangt, dan loop je immers het risico dat ze niet geheel volgens wens zullen werken. En dat zou uiteraard zonde zijn. Gelukkig is zelf raamdecoratie ophangen goed te doen, maar de moeilijkheidsgraad is wel afhankelijk van het soort raambekleding dat je gaat monteren. Duettes zijn bijvoorbeeld weer heel anders om te monteren dan simpele, klassieke gordijnen.

Gelukkig is bijna iedere vorm van raambekleding eenvoudig zelf op te hangen, zolang je je maar aan enkele basispunten houdt. Daarom hebben we 3 tips op een rijtje gezet bij het monteren van nieuwe raambekleding.

1. Lees de bijgeleverde instructies goed door

Vrijwel alle vormen van raambekleding worden met instructies geleverd. Dit is vaak een (digitale) handleiding waar precies in staat hoe je de raamdecoratie op de juiste manier bevestigd. Niet iedere raamdecoratie monteer je op dezelfde manier. Denk daarom vooral niet dat de vorige keer dat je gordijnen ophing zó makkelijk was dat je het nu wel even zonder handleiding kunt. Want grote kans dat je dan van een koude kermis terug dreigt te komen. Als je over enkele basisvaardigheden beschikt, dan is het ophangen van raamdecoratie meestal niet al te moeilijk. Wel is het goed om even de richtlijnen door te lezen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

2. Blijf realistisch

Hoewel de meeste soorten raamdecoratie eenvoudig zelf opgehangen kunnen worden, zijn er ook altijd enkele soorten die om een professionele hand vragen. Goed voorbeeld zijn bijvoorbeeld rolluiken. Om deze te bevestigen is er toch wel enige vorm van expertise nodig. Blijf daarom realistisch in hetgeen wat je wel en niet kunt doen. Zo bespaar je jezelf enorm veel teleurstellingen en weet je zeker dat de raambekleding straks uitstekend past. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Vraag bij de webshop of winkel waar je de raambekleding koopt of zij deze ook op kunnen hangen. Is dit niet mogelijk? Dan zijn er genoeg externe aanbieders te vinden die dit voor een klein prijsje voor je willen doen. Zo hoef jij enkel nog te genieten van je nieuwe raambekleding. Wel zo gemakkelijk!

3. Ophangmogelijkheden

Onderzoek voordat je de raambekleding op gaat hangen ook op welke manieren dit precies mogelijk is. Grofweg zijn er twee verschillende methodes waarop je raambekleding op kunt hangen. Dit kan op de dag of in de dag. In de dag zien we voornamelijk bij lamellen en rolgordijnen. Hierbij komt de raambekleding precies tussen de kozijnen te hangen. Dat zorgt ervoor dat de raambekleding uiteindelijk veel beter aansluit en mooier valt.

Kies je voor montage op de dag? Dan bevestig je vaak een rail aan het plafond of de muur. Dit is zeer stevig, maar je moet wel het juiste gereedschap gebruiken om deze goed te bevestigen. Want met name plafonds kunnen erg hard zijn en dan is een goede boor geen overbodige luxe.

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl