5 TIPS VOOR BADKAMERVERLICHTING

5 TIPS VOOR BADKAMERVERLICHTING


De juiste verlichting voor de badkamer zorgt ervoor dat uw klanten er op elk moment van de dag op hun best uitzien.

1. Verlichting bij de badkamerspiegel is cruciaal

Moet u badkamerverlichting boven de spiegel plaatsen? “Hier zie je jezelf elke ochtend voor het eerst. Ik wil dat de badkamerverlichting zo complementair mogelijk is. Het verhoogt mijn stemming voor de rest van de dag. Verlichting aan weerszijden van de spiegel is van groot belang. Het geeft een gelijkmatige verlichting en schaduwloos licht voor je gezicht. Als je badkamerverlichting boven de spiegel plaatst, wordt alleen je voorhoofd belicht en ontstaan er donkere schaduwen onder je ogen, neus en kin. Doe dat jezelf en je klanten niet aan.”

2. Zijverlichting is de sleutel voor badkamerverlichting

“Het is belangrijk om in alle badkamers zijverlichting, oftewel dwars verlichting, te hebben. Je gasten zullen het prachtig vinden, ook al beseffen ze misschien niet waarom ze er zo goed uitzien. Ik zou graag 1.100 lumen (het equivalent van een 75W gloeilamp) halen uit elk armatuur in het hoofdbad en in de gastenbaden, omdat hier het echte werk wordt gedaan: make-up, scheren en spacken. De poeder kamers hebben slechts 800 lumen (het equivalent van een 60W gloeilamp) per armatuur nodig, omdat gasten daar alleen naar binnen gaan om hun haar te doen en te kijken of er iets tussen hun tanden zit.”

3. Taakverlichting is primair

“Ik zie de badkamer graag als een privé-heiligdom. Hier kun je de deur op slot doen en een half uur of langer binnen blijven zonder gestoord te worden. Een badkamerspiegel met verlichting van Designspiegels.nl heeft vele taakverlichting spiegels met moderne designs. Je wilt lagen van licht toevoegen (taak-, sfeer-, accent- en decoratief licht) zoals je dat ook in andere kamers zou doen, maar de taakverlichting is hier primair. De enige andere kamer waar het primair is, is de keuken.”

4. Let op de kleurtemperatuur

“Kleurtemperatuur speelt een belangrijke rol. Daglicht is 5000° graden, gloeilamplicht op volle sterkte is 2700° graden en gedimde gloeilamp 2400° graden. Bij het aanbrengen van make-up en het aankleden wilt u zich aanpassen aan de kleur van het licht waarin u gezien wordt. Gaat u zich aankleden voor uw werk, dan zet u zich in een koelere temperatuur (4000-5000° graden). Ga je ‘s avonds uit, gebruik dan een warmere kleurtemperatuur (2400-2700° graden). Er zijn LED-armaturen en verlichte make-up spiegels die warm-dimbaar zijn, zodat u het licht kunt instellen tussen 5000° graden en 2200° graden (de kleur van kaarslicht). Dit geeft je alle flexibiliteit die je nodig hebt, qua kleurtemperatuur. Er zijn nu ook vergrootspiegels verkrijgbaar met deze technologie.”

5. De beste badkamerverlichting brengt functie en stijl in evenwicht

“Ik wil een spa-achtige sfeer, in ieder geval in het hoofdbad. Als je de gastenbadkamer te luxe maakt, gaan je gasten nooit meer weg. Ik wil graag decoratieve wandarmaturen of plafond armaturen die lichtpatronen op de muren en plafonds werpen. Ik wil indirect licht dat de zachte verlichting van het plafond weerkaatst. Ik wil teen kick verlichting, verstopt onder het badmeubel, zodat ik midden in de nacht de badkamer in kan glippen zonder de bovenverlichting aan te hoeven doen. En zolang ik maar goede verlichting heb bij de spiegel met de flexibele kleurtemperatuur, dan ben ik tevreden.”

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl