wintertuin

6x inspiratie voor een Wintertuin


In de winter brengen de meeste mensen minder tijd buiten door dan in de zomer. Binnen is alles sfeervol aangekleed met kaarsen en decoratie, maar hoe zit het met de tuin? Het terras en je tuin worden vaak overgeslagen. Dat is zonde. Een gezellig winterterras brengt namelijk veel sfeer. In deze blog doe je handige inspiratie op voor een prachtige wintertuin.

1.         Intieme tuinverlichting

Voor de juiste sfeer in de tuin is tuinverlichting erg belangrijk. Ben je creatief? Maak dan een slinger van oude jampotjes en plaats in ieder potje een waxinelichtje. Uiteraard zijn verlichte slingers ook in de winkel te koop. Hang ze sierlijk op in je tuin en de eerste stap voor een winterse tuin is gezet.

lampen in de wintertuin

2.         Creëer warmte met een vuurkorf

Wil je meer tijd doorbrengen in je wintertuin? Dan is warmte noodzakelijk. Een vuurkorf brengt je deze warmte en staat daarnaast erg gezellig. Onder de overkapping is een loungeset ideaal voor een aangename temperatuur. De dikke loungekussens bieden je een warme, knusse zit. Doe hier inspiratie op voor een loungeset in de tuin.

vuurkorf

3.         Creëer warmte met een tuinkachel of buitenhaard

Een tuinkachel of buitenhaard maakt jouw wintertuin helemaal af. Gezellig met een paar dekentjes met het gezin of met vrienden dichtbij een knisperend haardvuur.  Een glaasje Glühwein erbij en de sfeer voor de feestdagen zit er gelijk goed in! Kortom: met een tuinkachel is het ook in de herfst en wintermaanden goed toeven in de tuin!

Buitenhaard

4.         Let it snow

Denk je aan winter, dan denk je aan sneeuw. Sneeuw kan van jouw tuin een fantastische wintertuin maken. Helaas hebben we hier geen invloed op, we kunnen slechts wachten tot de winterse vlokken beginnen neer te dalen.

5.         Winterdecoratie

Wat je wel kunt doen, is je tuin voorzien van winterse decoratie. Grote kandelaars met daarin verschillende kaarsen geven een leuk effect aan je tuin. Zeker als je de kaarsen ‘s avonds aansteekt. Kransen gemaakt van natuurlijke producten zoals dennenappels zijn ook een mooie aanwinst voor je tuin. Wil je een echte wintertuin? Ga dan over de top met winterdecoratie. Heb je nog een houten slee staan? Geef hem een mooie plek naast het huis. Witte kunstschaatsen ogen ook erg winters. Hang ze bijvoorbeeld aan een boom op of aan een veranda. Met decoratie maak jij je tuin helemaal winters af!

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl