Behang kopen tips

Behang kopen: waar moet je rekening mee houden?


Behang is eigenlijk nooit helemaal weggeweest uit onze woontrends, maar de afgelopen jaren zie je wel een duidelijke stijging in populariteit. Bij bouwwinkels, speciaalzaken en online, denk aan Voordeelbehangshop, kom je een steeds groter assortiment tegen. Opvallend is dat de dessins steeds bonter worden en het behang daardoor als dé eyecatcher van de woning functioneert. Dit rijke assortiment maakt de beslissing voor het perfecte behang echter niet gemakkelijker. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van behang. Hieronder geven we je een aantal handige tips.

Pas het behang aan op de sfeer in de ruimte

Het is allereerst belangrijk om te bedenken hoe de sfeer in je woning op dit moment aanvoelt en wat je precies wilt bereiken met het behangen van de ruimte. Wil je de ruimte spannender maken of houd je van rust en sereniteit? De kleurstalen in een boek kunnen prachtig zijn, maar het moet ook passen in de ruimte zelf. Laat je dan ook niet verleiden door de kleurtrends van nu, maar ga voor iets wat bij jou en je woning past. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt.

Hier moet je aan denken bij ‘druk’ behang

Als je kiest voor een bonte dessin is het belangrijk dat je deze op een goede manier in de ruimte verwerkt. Het moet dienen als eyecatcher, maar niet als wandbekleding voor de gehele ruimte. Anders zal de kamer te druk worden. Bekleed eerst één wand en verf de rest van de muren in een soortgelijke- of rustgevende kleur. Je kunt er vervolgens altijd nog voor kiezen om een extra wandje te bekleden.

Neem stalen mee uit de winkel

Het is bij de meeste winkels wel mogelijk om een staaltje mee te nemen voor huis. Het is dan ook belangrijk om de uitgekozen kleuren eerst te testen in jouw woning. Hoe ziet het eruit met het lichtval in huis? Past het eigenlijk wel bij je meubels? Combineren de wanden zo wel goed met de vloeren? Beantwoord al deze vragen voordat je een daadwerkelijke keuze maakt. Zo voorkom je dat het uiteindelijke resultaat tegenvalt en ben je niet onnodig geld kwijt.

Hoeveel geld wil je kwijt zijn aan het behang?

Hoeveel een behangsoort kost is afhankelijk van meerdere factoren. Meestal speelt kwaliteit een grote rol in de kosten voor behang. Als je voor het eerst gaat behangen is het belangrijk dat je niet voor het goedkoopste behangsoort kiest. Deze staan er om bekend dat ze sneller scheuren en daardoor moeilijk te plaatsen zijn. Als ervaren behanger kan je voor beide soorten kiezen. Wel is het belangrijk om te weten dat de levensduur van duurder behang over het algemeen een stuk langer is. Ben je een behang altijd alweer gauw zat? Kies dan voor een goedkoper variant, zodat je af en toe nog eens kunt wisselen zonder je daar immens schuldig over te voelen.

Tip: ga je voor het eerst behangen? Maak dan gebruik van online tips voor beginnende behangers en zorg dat je altijd met z’n tweeën bent. Dat maakt het werk een stuk makkelijker en jullie kunnen elkaar

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl