Beste tips bij het bestrijden van ongedierte

Beste tips bij het bestrijden van ongedierte


Heb jij ook zo’n hekel aan vliegen, muggen, mieren en allerlei andere soorten ongedierte die, vooral in de zomermaanden, je huis binnendringen? In deze blog lees je alle tips voor het bestrijden van deze plaagdieren, zodat je er in de toekomst een stuk minder last van hebt.

Ongedierte bestrijden: de grootste tips

  • Voorkomen is beter dan genezen! Zorg dat ongedierte niet binnen kan komen. Dit kun je onder andere doen door verschillende kieren en naden (bijvoorbeeld in de spouwmuren) te dichten, zodat de kleine dieren hier niet doorheen kunnen kruipen. Wist je dat een muis bijvoorbeeld al aan een klein gaatje van een paar millimeter genoeg heeft? Ook kleine gaatjes kunnen dus al zorgen voor een muizenplaag in huis en kun je beter op voorhand dichtmaken. Gebruik daarnaast vliegenhorren voor deuren en ramen, zodat je wél je huis kunt luchten en ventileren, zonder direct allerlei vliegende insecten binnen te krijgen.
  • Kom op tijd in actie en voorkom een plaag. Want hoewel één muis al ontzettend vervelend is, is een hele muizenplaag nóg irritanter. Ook is het dan steeds lastiger om de beesten weer weg te krijgen en planten ze zich in de tussentijd ontzettend snel voort. Hetzelfde geldt voor wespen; één wesp is nog wel te overzien, een wespenplaag niet. Zorg dus dat je er op tijd bij bent.
  • Vliegen of muggen verjagen? Dit soort insecten hebben een aantal geuren waar ze absoluut niet tegen kunnen. Veel natuurlijke geuren, bijvoorbeeld van knoflook, basilicum of lavendel, zorgen er bijvoorbeeld voor dat de beestjes direct je huis willen verlaten. Deze kun je dus gebruiken om op een natuurlijke en diervriendelijke manier ongedierte te bestrijden.

muggen verjagen

  • Dieren zijn dol op rommel. Etensresten, volle vuilniszakken, vieze vaat… Dit zijn ontzettende aantrekkingsbronnen voor ongedierte. Zorg dus dat je nooit te veel troep laat slingeren en zorg voor een opgeruimd huis om overlast van insecten op voorhand al te bestrijden. Ook op vochtige ruimtes komen de beestjes af, dus een vochtvreter gebruiken om de vochtbalans in een kamer te reguleren raden we je zeker aan.
  • Omdat de dieren op zoek zijn naar rust en dekking, zijn alle rommelhoekjes in je huis een potentiële nieuwe slaapplaats. De beestjes registreren dat er op een bepaalde plek weinig verschuiving is en dat ze zich daar dus makkelijk kunnen nestelen. Om ongedierte te voorkomen is regelmatig opruimen dus wel verstandig.

Zelf ongedierte bestrijden? In deze blog hebben we je de beste tips voor tijdens dit proces op een rijtje gezet. Zorg zo op een eenvoudige manier voor een ongediertevrij huis, nu én in de toekomst.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl