Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Hoe kies je het juiste vloerkleed?


Ieder huis wordt mooier en sfeervoller van een goed gekozen vloerkleed. Maar hoe weet je nou welk vloerkleed het beste bij jouw interieur past? Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten waar je goed op moet letten voordat je een vloedkleed aanschaft. In deze blog bespreken we stap voor stap de belangrijkste aandachtspunten.

1. Het formaat van je vloerkleed

Het kiezen van een goed formaat vloerkleed is erg belangrijk. Heb je bijvoorbeeld een bank met een kleine salontafel? Leg het vloerkleed dan niet alleen onder de salontafel, maar laat het ook gedeeltelijk verdwijnen onder de bank. Op die manier creëer een mooi geheel tussen twee losse meubels. Wanneer je een vloerkleed onder je meubels legt, lijkt de ruimte groter. Wanneer het vloerkleed voor de meubels ligt, wordt de ruimte iets kleiner en knusser.

Vindt je het toch lastig om te bepalen welk formaat vloedkleed je nou precies moet aanschaffen? Maak eens een vloerkleed na van oude kranten! Plak pagina’s aan elkaar, net zolang tot je het perfecte formaat hebt gevonden. Het kost even wat tijd, maar zo kun je wel direct zien of het formaat past bij je ruimte.

2. Kleur en stijl van je vloerkleed

Er zijn vele verschillende kleuren en stijlen vloerkleden verkrijgbaar. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je een opvallend kleed of juist een neutraal kleed wilt. Denk bij een opvallend vloerkleed aan veel verschillende kleuren en patronen. Een prachtig vintage vloerkleed of een rozenkelim passen hier perfect bij. Denk bij een neutraal kleed aan kleuren en patronen die opgaan in je interieur. Berber tapijten en vloerkleden passen bijvoorbeeld perfect bij deze stijl. De warme en zachte materialen van een berber voegen veel sfeer en warmte toe.

3. Het combineren van verschillende vloerkleden

Vindt je het nog steeds lastig om hét perfecte vloerkleed te kiezen? Dan is er een oplossing: neem er meerdere! Het matchen van verschillende vloerkleden kan verassend goed uitpakken. Door meerdere vloerkleden te combineren creëer je een speels en nonchalant effect. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Laat twee of meerdere vloerkleden overlappen of leg ze in strakke lijnen over of naast elkaar. Je kan de vloerkleden ook los en structuurloos in de ruimte leggen voor een nóg nonchalanter effect. Verschillende materialen, texturen, patronen en kleuren; alles kan!

Heb je nu een beter idee over welk vloerkleed het beste bij je interieur past? Neem dan eens een kijkje op Rozenkelim.nl. Hier worden verschillende originele en authentieke vloerkleden aangeboden die perfect passen bij ieder interieur. Denk hierbij aan vintage vloerkleden, rozenkelims, patchwork vloerkleden, berbers en veel meer! Rozenkelim heeft ruim 500 van deze unieke vloerkleden op voorraad. Bekijk het aanbod online of bezoek de showroom!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl