zelf meubels maken

Zelf meubels maken en verkopen 


Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf meubels te maken voor in huis. Niet alleen erg duurzaam, maar ook nog eens enorm leuk. Voor sommige mensen groeit deze passie uit tot een leuke bijbaan. Het zou natuurlijk ook gek zijn als je je eigen creaties niet kan delen met de rest van de wereld. Natuurlijk heb je al een heleboel meubels gedeeld met je familieleden en kennissenkring, maar op een gegeven moment is echt iedereen wel voorzien. Wil jij je passie ook naar een hoger plan tillen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees alle aanwijzingen en handige tips hieronder.

Creëer een handelsmerk

Het is belangrijk dat er iets is wat jouw meubels speciaal maakt. Dit kan zijn doordat je een hele unieke stijl hebt, maar ook doordat je bijzondere materialen gebruikt of doordat je een hele nieuwe manier gebruikt van produceren. Al deze factoren kunnen bijdragen aan een uniek handelsmerk. Zorg dat je een medium gebruikt waarop je jouw producten en diensten kunt aanbieden. Lever tevens voorbeelden en maak bouwtekeningen van je projecten. Hierdoor worden klanten geprikkeld om contact met je op te nemen.

Zorg dat je vindbaar bent voor klanten

Als je er zeker van bent dat je echt wat wilt doen met je creativiteit is het allereerst belangrijk om een website te bouwen. Zo bereik je heel snel een brede doelgroep. Als je wilt dat potentiële klanten je kunnen vinden, is het belangrijk om bepaalde technieken te gebruiken om je zo beter vindbaar te maken. De meeste mensen zoeken via Google naar producten of diensten. Nu is het zaak voor jou om hoog in Google terecht te komen, zodat meer mensen jouw website zullen zien. Heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Besteed het optimaliseren van jouw website dan uit aan professionals, zoals Team Nijhuis. Dit is een zoekmachine optimalisatie bureau en zij kunnen jou helpen om beter vindbaar te worden in zoekmachines als Google.

vindbaar op google

Maak visitekaartjes

Mond-tot-mond reclame is misschien wel de beste reclame die je kan krijgen. Bij elke bestelling die je succesvol hebt afgeleverd, laat je een visitekaartje achter. Mensen die zeer tevreden zijn met hun aankoop, zullen jouw bedrijf sneller aanbevelen bij hun kennissenkring. Daarnaast zullen ze ook eerder geneigd zijn om een nieuwe bestelling bij jou te plaatsen als ze je contactgegevens bij de hand hebben.

Maak gebruik van verkoopsites

Wil je niet tegengehouden worden door allemaal regels en eisen waaraan je meubels moeten voldoen? Laat dan gewoon je creativiteit de vrije loop en begin simpelweg met het maken van verschillende meubelstukken. Het is hierbij wel belangrijk dat je een flinke opbergplaats hebt. Deze meubels zet je vervolgens te koop bij verschillende verkoopsites. Zo werk je niet op bestelling en kun je alsnog je creativiteit delen met de rest van de wereld.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Het is enorm belangrijk om eens goed bij je zelf na te gaan wat het doel is van je creaties. Wil je simpelweg wat tijd doden en vind je het leuk om te doen of wil je hier serieus geld mee verdienen? Als je hier echt geld mee wilt verdienen is het belangrijk om goede tarieven op te stellen. Natuurlijk neem je hierin je materiaalkosten en je werkuren mee, maar je kan ook wat extra vragen voor jouw handelsmerk. Zorg dat de prijs interessant is voor de eventuele kopers en ze moeten natuurlijk ook interessant voor jou zijn, zodat je deze meubelstukken kan blijven maken.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl