Eetkamerstoelen combineren- zo maak je de meest verrassende combinaties!

Eetkamerstoelen combineren: zo maak je de meest verrassende combinaties!


Tegenwoordig zie je het bijna in iedere woontrend terug: verschillende soorten eetkamerstoelen die één geheel vormen aan de eettafel. Een geweldige trend voor mensen die het moeilijk vinden om keuzes te maken, gewoon klaar zijn met de standaard traditie van dezelfde eetkamerstoelen aan één tafel of gewoon naar een speelse en gezellige uitstraling op zoek zijn. Maar hoe maak je de meest verrassende combinaties met eetkamerstoelen, zonder dat het geheel te druk wordt en niet meer bij het interieur past? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Verschillende stoelen in dezelfde kleur

Ben je dol op de variëteit van verschillende eetkamerstoelen, maar wil je voorkomen dat het geheel te druk wordt? Kies dan voor stoelen in dezelfde kleur. Zo blijft het geheel een stuk gezelliger en speelser ogen door de diverse stijlen, maar behoud je wel de rust en eenheid aan de eettafel.

Mag het wel iets speelser? Kies dan voor twee verschillende kleuren en maak een kleurrijke opstelling aan de eettafel. Zet zwarte en witte eetkamerstoelen bijvoorbeeld om en om of maak juist rijtjes van dezelfde stoelen. Wees niet bang om je creativiteit de vrije loop te laten. In deze woontrend draait alles om creativiteit en lef. Het resultaat zal je soms verbazen!

Combineer vintage met nieuw

Wil je eens wat anders, maar ben je niet direct van plan om een geheel nieuwe set eetkamerstoelen aan te schaffen? Dan hebben wij goed nieuws, want dankzij deze trend is dat helemaal niet meer nodig. Zo worden er tegenwoordig steeds vaker combinaties gemaakt tussen oude en nieuwe eetkamerstoelen. Dit kunnen stoelen zijn die je bij een kringloopwinkel vindt of die je ooit als erfstuk hebt gehad en al jaren staan te verstoffen op zolder, maar ook stoelen in vintage stijl die je in de winkel kunt kopen. Door nieuw en ‘oud’ met elkaar te combineren, creëer je direct een sfeervolle en speelse uitstraling aan de eettafel. Bovendien is slechts één vintage eetkamerstoel al voldoende om meer sfeer te creëren. Zet deze als eyecatcher aan de kop van de tafel en de sfeer in de eetkamer zal direct een metamorfose ondergaan.

eetkamerstoelen combineren

Industrieel en cognac

De industriële stijl is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste stijlen van dit moment. Daarom is het niet gek dat de meeste eetkamers in deze stijl gehuld zijn. Maar welke eetkamerstoelen pas daar dan bij? Meestal zien we een combinatie tussen robuuste stoelen van sterke materialen en cognackleuren. Cognackleurige meubels in combinatie met leer, en de ruige stoere uitstraling van industriële stoelen zorgen voor een verrassend effect aan de eettafel. Deze stoelen zijn helemaal van nu en geven de industriële woonstijl nog meer diepgang.

Wanneer je de juiste combinaties maakt, zal je merken dat deze de huidige interieurstijl enkel versterken. Wees niet bang om fouten te maken. Door je creativiteit de vrije loop te laten, zal je al snel merken dat het resultaat soms verbluffend kan zijn. Neem je liever het zekere voor het onzekere? Bekijk dan eens een aantal voorbeelden op Pinterest of blader wat lookbooks door. Zo weet je zeker dat je straks van het gewenste resultaat geniet.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl