Bespaar op je energierekening verhuizen

Ga je verhuizen? Bespaar op je energierekening!


 Als je gaat verhuizen wil je alles goed voor elkaar hebben. Een nieuw huis, de verhuizing en misschien wel een nieuw interieur. Het kost vaak al genoeg. Dus is het een mooi moment om eens kritisch te kijken naar jouw energieverbruik. Lees hier hoe jij ook gemakkelijk op je energierekening bespaart!

1. Koop alleen energiezuinige apparaten

Heb je nieuwe apparatuur nodig? Let dan vooral op het energielabel. In sommige gevallen is het zelfs rendabeler om je oude energie slurpende apparaat weg te doen en een nieuwe, zuinigere variant aan te schaffen. En kies daarbij bij je verlichting alleen voor LED-verlichting.

2. Schaf zonnepanelen aan

Natuurlijk is dit eerst een grote investering maar verhuizen naar een nieuwe woning is hét moment om zonnepanelen te nemen. Na een jaar of 8 heb je de investering van de aanschaf terugverdiend omdat je een stuk minder elektriciteit afneemt omdat je zelf opwekt. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

De energie die je opwekt mag je salderen. Dat houdt in dat je dit teruglevert aan het energienet. Dit wordt uiteindelijk verrekend met jouw energieverbruik.

Zo blijft jouw voetafdruk die je nalaat voor de volgende generaties zo klein mogelijk.

3. Overstappen naar een nieuwe energieleverancier

Dit is niet direct een maatregel waarmee je op je energieverbruik bespaart maar je bespaart wél op je energiekosten. Als je overstapt van energieleverancier profiteer je namelijk van een welkomstkorting waardoor je totale kosten vele malen lager worden. Doe je dit elk jaar dan geniet je elke keer weer van deze acties die energieleveranciers hebben voor nieuwe klanten. Elk jaar overstappen loont!

Energie vergelijk je eenvoudig via een energievergelijker. Let er bij een verhuizing op dat de kans groot is dat je een ander energieverbruik krijgt. (Verhuizen naar een grotere of kleinere woning)

Kies direct je nieuwe energieleverancier en bespaar snel en eenvoudig op je energiekosten.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl