colorblocking interieur

Geef kleur aan je woonkamer – Colorblocking trend


Nieuw jaar, nieuwe trends. Dit jaar komen we weer met de ‘colorblocking interieurtrend, terug van weggeweest! Deze vrolijke en kleurrijke trend is helemaal hot, hip en trendy in 2018! We gaan voor combinaties met okergeel, fel oranje, smaragd groen, en fuchsia roze. Colorblocking is een trend overgewaaid vanuit de modewereld. Ben jij niet bang voor een beetje kleur? En wil je weten hoe je deze trend succesvol in je woonkamer kunt toepassen? Hier geven we je wat tips!

Felle contrasterende kleuren

Bij colorblocking kiezen we voor contrasterende kleuren. Dit klinkt misschien wat heftig, maar op deze manier creëer je juist veel diepte in je interieur. Hoe meer contrast, hoe beter! Ook maken we hier graag gebruik van meerdere kleuren. Zoals de naam het al zegt, gebeurt dit vaak in kleurblokken. De enthousiastelingen kunnen er ook voor kiezen het plafond mee te schilderen.

Ondanks dat de naam van deze trend over kleurblokken gaat, hoef je hier niet perse voor te kiezen. Wanneer je hier niet zo van houdt, kun je ook kiezen voor driehoeken of cirkels die een speelser effect creëren. Door dit af te wisselen met rustigere kleuren zorgt dit voor een mooi moderne look in je huis. Een belangrijk punt is dat je wel de strakke lijnen aan blijft houden.

colorblocking woonkamer

Voorzichtig colorblocken

Klinken deze felle contrasterende kleuren toch iets too much voor je?  Ga in dat geval niet voor contrasterende kleuren maar voor een palet met verschillende kleurtinten, ook wel ‘ton sur ton’ genoemd. Pasteltinten zijn zachte kleuren die goed te combineren zijn, en ideaal voor colorblocking! Deze zachte kleuren geven iets meer rust aan je kamer.

Je kunt de trend ook iets voorzichtiger oppakken door wat kleinere color blocks in je huis te nemen. Laat je muren in een neutrale kleur, maar laat de contrasterende kleuren terugkomen in de kussens op je bank, je kastjes of in de decoratie. Om deze trend te laten slagen moet je hier alleen niet te voorzichtig mee zijn. Voor het goed toepassen is wel een goede dosis lef nodig!

kleurpalet

Meubilair bij colorblocking

Met de meubels voor het colorblock interieur hoef je ook niet voorzichtig te zijn. Je kunt de kleuren meenemen in je meubels. Een leuke combinatie met de colorblock trend zijn geometrische vormen in de meubels. Deze geometrische vormen zijn ook weer helemaal trendy in 2018. Tevens kun je deze vormen ook terug laten komen in decoratie en accessoires als een vloerkleed of een ronde spiegel.  Laat deze geometrische vormen echter niet de overhand nemen in je interieur, maar zorg ervoor dat ze subtiel aanwezig zijn.

Decoratie

Colorblocking kan ook makkelijk met boeken, kussens, accessoires als vazen, en schilderijen. Wanneer je al veel kleur in je muren en meubels hebt kun je beter de decoratie met iets neutralere kleuren aanpakken. Kunnen er nog wat meer colorblocks bij? Dan laat het zeker terug komen in je decoratie! Een schilderij zorgt bijvoorbeeld altijd voor sfeer in een woonkamer. Vooral kleurrijke schilderijen geven een heel gaaf effect! Heb je al veel colorblocks in huis? Combineer dit dan juist met een rustig schilderij.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl