keuken kasten

Keukenkasten


Voor een belangrijk deel wordt de keuken gevormd door kasten. Keukenkasten hebben niet alleen de functie van bergruimte, maar zijn mede verantwoordelijk voor de uitstraling van de keuken.

Keukenfront

Keukenfronten bestaan tegenwoordig uit combinaties van verschillende materialen en kleuren. Naast hout en kunststof, is met name glas in een paar jaar tijd sterk komen opzetten. Het wordt vooral gebruikt in deuren van opzetservieskasten, ladenfronten of schuifdeurtjes voor bovenkastjes. Achter de halftransparante panelen zijn de stapels borden of kopjes subtiel zichtbaar.
Behalve combinaties van hout, kleurige lak en hightech roestvrijstaal, is ook glas populair.

keukenfront

Diverse combinaties

Het combineren is een trend die door alle stijlen heenloopt. Bij de jeugdige modellen vinden we vooral lichtgetint hout in combinatie met matte, jaren ’50 pastels zoals vanillegeel, zalm en babyblauw. Bij de landelijke woonkeukens in ‘grootmoeders stijl’ wordt massief hout afgewisseld met nostalgische kleuren als steenrood en donkergroen. En wat dacht je van houten kaders gecombineerd met frontinzetten van riet? Echte designliefhebbers combineren hout (blond of donker) waarschijnlijk met typische designmaterialen als (spiegel)glas en lichtgeborsteld roestvrijstaal, dat veel gebruikt wordt voor inbouwapparatuur.

Voor de ‘finishing touch’ van je keuken is er ruime keuze uit allerlei knoppen en grepen. Speel hierbij met materialen, vormen en kleuren, maar bijvoorbeeld ook met de positie van de grepen.

Opbergen

Hoewel de buitenkant van de kasten belangrijk is voor de sfeer van de keuken, draait het uiteindelijk om de binnenkant. Wie de catalogi openslaat vindt een overvloed aan speciale kastinterieurs: uittrekelementen, rekjes, dubbele lade-indeling, messenblokken, pannenladen (zeer populair aan het worden), plintladen, planchets, kruidenrekjes en afvalsoorteerders. Allemaal hulpmiddelen om een slimme indeling te realiseren. Vooral voor de onderkasten zijn er vele praktische hulpjes zoals afvalscheidingsystemen, draagbare flessenrekken of uittrekbare werktafels.

bron: https://www.vrijetijdshuis.nl/

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl