huis kopen goede tijd

Goede tijd om een eigen woning te kopen


Het is een goede tijd om een eigen huis te kopen. De huizenprijzen zijn niet heel hoog en de hypotheekrente is nog steeds ontzettend laag. Een eigen huis is voor veel mensen een lang gekoesterde droom en momenteel kun je beter kopen dan huren qua kosten. Nu is het natuurlijk wel zo dat je voor het kopen van een woning een hypotheek moet regelen, maar als je vaste inkomsten hebt is dit vaak goed te doen. Naast het regelen van de hypotheek zijn er nog meer zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een woning.

Voordelen van een aankoopmakelaar

Allereerst ga je je oriënteren op de woningmarkt. Hiervoor kun je makelaar in de arm nemen of de zoektocht op eigen houtje doen. Als je gebruik maakt van een makelaar heeft dat een aantal voordelen.  Zo weet een makelaar als eerste als er een nieuwe woning op de markt komt. Hij is op de hoogte van wat een huis ongeveer waard is, zodat je niet te ver boven de werkelijke waarde betaalt en de makelaar kan goed voor je onderhandelen.

aankoopmakelaar

Zelf de aankoop regelen kan ook

Natuurlijk kun je de aankoop ook zelf op je nemen. Tegenwoordig krijg je op internet een aardig beeld van het aanbod van huizen dat te koop staat. En als je geregeld op de websites met huizen die te koop staan kijkt, krijg je al een redelijk beeld van wat je mag verwachten voor een bepaalde prijs. Je bespaart de kosten van een aankoopmakelaar, maar je zult wel zelf de onderhandelingen moeten voeren en dat is voor sommige mensen best lastig. Als je zelf een huis gaat kopen zonder hulp van een aankoop makelaar is het verstandig om bij de aankoop van een ouder huis, een bouwtechnische keuring te laten doen. Zo weet je zeker dat je niet pas na de aankoop voor grote onverwachte kosten komt te staan.

Een hypotheek is meer dan alleen de hypotheekrente

Heb je een huis op het oog, dan is het zaak om de hypotheek te gaan regelen. Je kunt dit bij verschillende aanbieders doen en interessant is hierbij om de hypotheekrentes te vergelijken.  Let hierbij niet alleen maar op de verschillen hypotheekrente, maar ook op de andere voorwaarden. Zo kun je bij de ene aanbieder makkelijker tussendoor aflossen dan bij de ander. Ook zit er verschil in bijvoorbeeld de afsluitkosten van de hypotheek. Laat je in ieder geval goed informeren, bijvoorbeeld bij NIBC Direct, want de aankoop van een huis is een grote investering, maar wel eentje die de moeite waard is.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl