graszoden plaatsen

Graszoden leggen? Dit zijn de 7 voordelen!


Met de zomer is tevens de tijd om je tuin eens flink aan te pakken aangebroken. Als je de tuin een flinke make-over wilt geven is het belangrijk om wat veranderingen aan te brengen in de basis van de tuin. Zo zijn er mensen die ervoor kiezen om stenen te gebruiken om de tuin net dat beetje extra te geven, maar is het ook mogelijk om de tuin een wat natuurlijke look te geven doormiddel van gras. Ondanks dat gras al sinds oudsher een enorm populaire keuze is in de tuin, zien we ook dat steeds minder mensen ervoor kiezen om gras ook daadwerkelijk in te zaaien. De reden hiervoor is simpel: het inzaaien van gras kost niet alleen veel tijd maar er gaat ook nog eens enorm veel tijd overheen voordat er resultaat te zien. Graszoden kopen is in veel gevallen een perfect alternatief als je je tuin die natuurlijke boost wilt geven. Bovendien beschikken graszoden ook nog eens over talloze voordelen. In dit artikel zetten wij de 7 belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje.

Graszoden leggen

1.         Direct resultaat

Het belangrijkste voordeel van graszoden is dat je direct resultaat ziet. Je hoeft geen weken of maanden te wachten voordat de eerste grassprietjes omhoog schieten. Je kan direct genieten van een natuurlijke en zomerachtige tuin.

2.         Graszoden kunnen in vrijwel elk seizoen gelegd worden

Bij het inzaaien van gras moet je rekening houden met meerdere factoren. Is de grond vruchtbaar genoeg? Hoe zit het met de temperatuur en wind? Begint jouw hoofd al te duizelen? Dat vinden we niet gek, het vinden van het juiste moment om gras in te zaaien kan een hels karwei zijn. Graszoden daarentegen kan je bijna het gehele jaar door laten leggen.

graszoden

3.         Het risico van opgegeten of weggewaaide zaadjes

Bij het inzaaien van gras moet je altijd rekening houden met de mogelijkheid dat zaadjes worden opgegeten door vogels of wegwaaien door de wind. Het gevolg hiervan is dat het gras er bij lange na niet uitziet zoals je dit gepland had. Je ziet diverse kale plekken en de zaadjes liggen verspreid in de tuin. Dat is uiteraard hartstikke zonde! Met graszoden loop je nooit het risico op kale plekken of weggewaaide stukken en kun je direct genieten van jouw groene veldje.

4.         Graszoden verminderen de kans op onkruid

Iedereen die wel eens gras heeft ingezaaid kan beamen dat het onkruid onwijs snel kan groeien en de uitstraling van hun tuin kunnen verpesten. Om dit bij te houden moet je echt wel een aantal uur per week in de tuin besteden. Met graszoden maakt onkruid vrijwel geen kans. Uiteraard kan dit alsnog gaan groeien, maar wel veel minder snel als bij ingezaaid gras. Dat betekent meer tijd om van je tuintje te genieten en minder je handen vuil maken!

5.         Rechte lijnen maken met graszoden is een eitje

In de huidige tuintrends zien we enorm veel strakke lijnen terugkomen. Dit doorvoeren in het gras kan best wel lastig zijn. Door het gebruik van graszoden maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Door de graszoden recht te plaatsen zorg je er gemakkelijk voor dat de belijning een perfecte harmonie zingt met de rest van de tuin.

graszoden tuin

6.         Graszoden passen in elk tuinontwerp

Doordat graszoden enorm gemakkelijk in verschillende vormen te leggen zijn, kunnen ze vrijwel elke tuin een andere uitstraling geven. Hiermee is het misschien wel de meest toegankelijke bodembedekker als we kijken naar de huidige tuintrends.

7.         Graszoden zijn relatief goedkoop

Als we graszoden vergelijken met andere bodembedekkers zien we een groot verschil in prijsklasse. Veel mensen zijn er, ten onrechte, van overtuigd dat graszoden enorm prijzig zijn. Dit is echter niet de realiteit! Voor graszoden ben je vaak al niet meer dan 1,55 euro per vierkante meter kwijt. Hiermee behoren graszoden tot de voordeligste bodembedekkers van dit moment. Ben jij al klaar om je tuin een make-over te geven met graszoden?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl