Het effect van makelaarsborden


Als je een willekeurige straat binnenloopt, zal je waarschijnlijk direct een heel scala aan makelaarsborden zien hangen. De meeste mensen denken dat die borden enkel gebruikt worden om geïnteresseerden van de verkoop op de hoogte te stellen. Niets is echter minder waar. Het effect van makelaarsborden is nog veel omvattender. Makelaarsborden worden niet alleen gebruikt om mensen op de hoogte te stellen, maar zijn ook nog eens zeer goede reclame voor het makelaarskantoor. Met een opvallend makelaarsbord laten zij hun goede naam zien. Zeker als er veel verkocht borden te vinden zijn, zal dit de aandacht van mensen trekken. Zij zullen sneller geneigd zijn om contact op te nemen met een bedrijf die hun bekend in de oren klinkt en ook nog eens veel huizen verkocht heeft in de buurt. Makelaarsborden drukken is dan ook één van de eerste stappen die een makelaarskantoor zal nemen. Een win-win situatie voor de bewoner van het te koop staande huis én de makelaar dus. Het effect van makelaarsborden is ongekend!

Goede reclame?

Makelaarsborden kunnen zeer goede reclame zijn voor het makelaarskantoor, maar het kan ook een keerzijde hebben. In de jaren dat de woningmarkt slecht liep, zagen we vaak dat ‘te koop’ borden veel te lang in de voortuinen stonden. Hierdoor hebben veel mensen een bepaald beeld van sommige makelaarskantoren gekregen. Zij konden toen niet bijdragen aan betere verkoopcijfers, waarom nu dan wel? Als je een makelaarsbord met jouw logo in een willekeurige tuin zet, zal je er alles aan moeten doen om deze zo snel mogelijk te verkopen. Je wilt niet geassocieerd worden met een bedrijf die er veel te lang over doet om woningen te verkopen. Dat is niet goed voor de klantenaantallen. Bedenk daarom goed wat je precies teweeg brengt als je een makelaarsbord gebruikt.

Reclame voor de klant

Natuurlijk is het ook belangrijk om het doel van de klant voor ogen te houden. Zij willen, net als jij, de woning zo snel mogelijk verkopen. Daarbij is het wel belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de verkoop. Zeker in geliefde straten is het enorm belangrijk dat mensen snel op de hoogte zijn. Vaak zijn de woningen dan al door mond-tot-mond reclame zo goed als verkocht. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk een makelaarsbord kan zijn.

Bespreek tevens met de klant wat zijn of haar wensen zijn voor het bord. Vinden ze het niet erg als er een groot bord in de tuin staat? Of zien ze liever een poster of iets wat minder onopvallend is? Makelaarsborden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel één is die bij de wensen van de klant aansluit.

verkocht sticker makelaardij

Nooit direct weghalen

Is het huis verkocht? Dan ben je zowel als verkoper als makelaar ontzettend blij. Dit betekent echter niet dat je het bord direct kunt weghalen. Juist nu kan je als makelaarskantoor ‘profiteren’ van de verkoop. Plak een grote sticker met ‘VERKOCHT’ op het bord en laat aan iedereen zien dat jullie opnieuw een huis hebben verkocht. Voor elk verkocht huis krijg je er weer een aantal klanten bij. Zo werkt het in de woonwereld!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl