Loungebank

De verschillende soorten hoekbanken


Weet jij het verschil tussen een Ottoman en een loungebank?

Hoekbanken zijn er in diverse soorten en maten. En ook in verschillende types. Maar wat zijn nou de verschillende soorten hoekbanken? Dat leggen we je hieronder uit zodat je je gemakkelijker kunt oriënteren bij de zoektocht naar een nieuwe hoekbank.

Je hebt traditionele hoekbanken die recht toe, recht aan zijn. Maar heb je ook ooit gehoord van een loungebank of een Ottoman? En wat het verschil daartussen is. Het is een hoekbank, maar dan net wat anders. Het zit hem in de details…

Hoekbank

Álle banken met een hoek worden een hoekbank genoemd. Maar toch zijn er verschillende types binnen de hoekbank. De eerste bank is de traditionele hoekbank. Dit exemplaar heeft twee even lange zijden met beide een rug- en armleuning.  Zie hieronder een voorbeeld van een traditionele hoekbank.

Hoekbank

L-bank

De meeste hoekbanken hebben een L-vorm. Dit houdt in dat bij een L-bank de ene zijde langer is dan de andere zijde. Het relax-gedeelte van de L-bank is vaak de zijde die het kortste is. Een L-bank heeft ook regelmatig een Ottoman. Dat is het relax-gedeelte van de bank maar wél met rugleuning zodat er toch een extra zitplaats is gecreëerd. Bekijk hieronder een L-bank met een Ottoman.

L-bank

Loungebank

Een ander soort hoekbank is de ‘loungebank’. Een bank met een loungegedeelte, zoals de L-bank hierboven, lijken allemaal hetzelfde. Twee of drie zitplaatsen met een langer loungegedeelte. Dat klopt, maar toch zit er een verschil tussen een traditionele loungebank en bijvoorbeeld de Ottoman. De loungebank heeft namelijk géén rugleuning waardoor er geen extra zitplaats is gecreëerd. Het relax-gedeelte is dus echt bedoeld om te liggen en niet om te zitten. Hieronder zie je duidelijk het verschil. Dit is een typische loungebank met aan één zijde een rugleuning. De armleuningen zijn ook evenwijdig.

Loungebank

U-bank

Heb je een groot gezin of is je woonkamer simpelweg heel erg ruim? Dan is een U-bank de perfecte oplossing. De U-bank, of de leefhoek, is een hoekbank met drie zijden. Deze zeer ruime bank bestaat in verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor aan drie zijden rugleuningen of juist aan twee zijden. Ook kun je een bepaald relaxgedeelte kiezen in de vorm van een lounge óf Ottoman. 

 U-bank 

De interieurstylisten van Meubilex staan altijd voor je klaar om je te helpen met je keuze. Je kunt hier dan ook je hoekbank helemaal zelf samenstellen. Van het type hoekbank, de kleur, het materiaal en de afmeting!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl