lichtstaat

Hoe bevestig ik een screendoek aan een lichtkoepel?


Een lichtkoepel beschikt over enorm veel voordelen voor de gebruiker. Deze zorgt voor een prettige lichtval binnenshuis en kan zelfs bij woningen met een plat dak meer licht creëren. Daarmee geniet je van een ultieme sfeermaker in huis. Toch kent een lichtkoepel niet alleen voordelen. Zo kan het enorm warm worden in de woning. Dat is geen probleem in de wintermaanden, maar in de zomer is het een stuk minder gunstig. Geschikte zonwering is dan ook van essentieel belang. Meestal zien we dat er screens gebruikt worden om de zon zoveel mogelijk uit de woning te weren. Het kan echter gebeuren dat een screendoek verweerd of beschadigd raakt. In dat geval is de screendoek vervangen de beste optie. Maar hoe bevestig je een screendoek eigenlijk aan een lichtkoepel?

Op maat maken

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke maat screendoek je nodig hebt. Iedere screen kent weer andere maten en zeker bij lichtkoepels is het zaak om dit zorgvuldig na te kijken. Je kunt het screendoek eenvoudig opmeten door de oude doek tijdelijk te verwijderen en de maten over te nemen.

Vind je het lastig om zelf de maten te bepalen? Laat dit klusje dan aan een professional over of schakel hulp van een bekende in. Het opmeten van het screendoek moet zeer secuur gebeuren, omdat het screendoek dan mooier in de screen past. Met een screendoek op maat geniet je altijd van optimale zonwering, waardoor de warmte van de lichtkoepel geweerd wordt.

screendoek-vervangen

Screendoek bevestigen

Een screendoek monteren is redelijk eenvoudig. De meeste mensen kunnen dit gewoon zelf. De screens zijn immers al geplaatst. Je hoeft enkel nog het doek te vervangen. Vaak zijn mensen bang dat hun screens zo verouderd zijn dat het niet mogelijk is om het doek nog te vervangen. Dit is echter onjuist. Een screendoek vervangen is voor alle type screens mogelijk. De techniek en de achterliggende gedachte blijft immers hetzelfde. Maar hoe ga je te werk? Wij leggen het stap voor stap uit:

  • Schroef eerst de onderkant van de cassette met een schroevendraaier los. Vervolgens kan je ook de zijgeleiders los draaien, waardoor je de doek eenvoudig uit de cassette kunt halen.
  • Schuif het doek uit de buis en plaats deze netjes op de grond. Rol vervolgens het nieuwe doek over de oude doek, zodat deze niet vies wordt. Controleer wel goed wat de voor- en achterkant van het doek is.
  • Schuif nu de pezen in de zomen van het nieuwe screendoek en plaats de zoom in de buis.
  • Vijl eventuele scherpe randjes van het screendoek, zodat het nieuwe doek niet beschadigd raakt tijdens de montage.
  • Rol nu het screendoek op de buis en schuif hem weer terug in de geleider. Als de cassette weer netjes op zijn plaats zit, kan je het doek heel langzaam laten zakken. Test hem enkele keren uit, alvorens je hem definitief in gebruik neemt. Zo weet je zeker dat hij optimaal werkt als je hem nodig hebt.
  • Schroef nu de kapsteun en de zijgeleider weer vast en voilà! Hoog tijd om te genieten van jouw nieuwe screendoek!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl