Hoe kun je met je woning een steentje bijdragen aan de klimaatverandering?

Hoe kun je met je woning een steentje bijdragen aan de klimaatverandering?


We horen er steeds meer over, de klimaatverandering. Hoe gaan we dit probleem met z’n alle aanpakken? Dat is misschien niet direct helemaal duidelijk, maar één ding is zeker, we zullen allemaal ons steentje bij moeten dragen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om dit te doen. Een groot voordeel hiervan, is dat de maatregelen die je moet nemen, vaak ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. We geven je een aantal verschillende mogelijkheden.

Zonnepanelen

Waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je ‘duurzame woning’ hoort, zijn zonnepanelen. Misschien is dit ook wel logisch, zonnepanelen zijn namelijk ontzettend populair. Steeds meer mensen willen zonnepanelen aanschaffen. Wil je ook zonnepanelen met snelle installatie, dan kun je terecht bij BonGo Solar.

zonnepanelen aanschaffen

Isoleren van je woning

Ook het isoleren van je woning is erg goed voor het milieu. In de winter blijft de warme lucht binnen, en in de zomer blijft je woning lekker koel. Naast dat het dus erg handig is, is het ook nog eens goed voor het milieu en ben je iedere maand minder geld kwijt aan je energierekening.

isoleren woning

Bewust omgaan met je energieverbruik

We horen het regelmatig, maar doen we het ook echt? Door bewust om te gaan met je energie kun je zoveel besparen. Alleen door de thermostaat 1 graadje lager te zetten, verbruik je al een stuk minder. In totaal is dit al snel 7% minder gas, op jaarbasis is dit een flinke besparing!

Hoeveel CO2 kun je besparen

Nu hoor je altijd, verminder je CO2 uitstoot! Dat is natuurlijk ook precies wat de bedoeling is, alleen waarschijnlijk denk je: maar hoeveel CO2 bespaar ik dan als ik iets aanpas in mijn huis? Daarom hebben we een aantal dingen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke maatregelen het meeste besparen en wat jij het beste kunt doen!

  • Je spouwmuren laten isoleren: 1600 kilo CO2 besparing per jaar
  • Het schuine dak van je huis laten isoleren: 1500 kilo CO2 besparing per jaar
  • Zonnepanelen op je dak laten plaatsen: 1000 kilo CO2 besparing per jaar
  • Je glas laten vervangen voor HR++ glas: 800 kilo CO2 besparing per jaar
  • De vloer van je huis laten isoleren: 600 kilo CO2 besparing per jaar
  • Een zonneboiler aanschaffen voor het warme water: 300 kilo CO2 besparing per jaar

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl