Wanneer komen tuinmeubelen in de uitverkoop_

Wanneer komen tuinmeubelen in de uitverkoop?


Ben je op zoek naar mogelijkheden om je terras, balkon of veranda een nieuwe uitstraling te geven? Investeren in nieuwe tuinmeubelen kan in zo’n geval het overwegen waard zijn. Kies bijvoorbeeld voor moderne kunststof tuinmeubels, in plaats van klassieke modellen van hout. Houten tuinmeubelen hebben weliswaar een stijlvolle uitstraling, maar vergen relatief veel onderhoud. Daarbij is de kans groot, dat ze na een paar jaar vervangen moeten worden. Denk aan het risico op houtworm, de kans dat je te maken krijgt met houtrot, enzovoorts.

In dit artikel zoeken we naar het beste moment om nieuwe tuinmeubelen te kopen. Wanneer komen deze meubels bijvoorbeeld in de uitverkoop? Is er wellicht het hele jaar door sprake van een tuinmeubelen sale in tuinwinkels? In een kledingwinkel worden immers ook iedere maand kleren met korting aangeboden.

Wisselend assortiment in tuinwinkels

Tuinwinkels hebben door het jaar heen een voortdurend wisselend assortiment. Zo worden in het voorjaar groenteplantjes, fruitboompjes en bijvoorbeeld violen aangeboden. Daar waar men in de zomer voor hele andere planten en struiken kiest. Ook vind je in de zomer vaak parasols, zonneschermen en luxe tuinmeubels bij tuinwinkels. Breken de herfst en winter aan? In dat geval is het tijd om het groen in de tuin te snoeien. Daarbij moeten de losse bladeren worden aangeharkt, om te voorkomen dat het gazon hieronder te lijden heeft. Een goede hark en een bladblazer mogen in deze periode niet ontbreken. Veel tuinwinkels bieden in de winterperiode neppe en echte kerstbomen aan. Vaak gecombineerd met verschillende accessoires voor in en rondom de boom in huis. Of wat te denken van de kerstman in zijn slee, welke je in december op het dak van je woning kunt plaatsen!

Kortingen aan het eind van de seizoenen

Aan het eind van de verschillende seizoenen worden producten uit de schappen gehaald. Dit betekent dat een tuinwinkel deze producten in een opslagplaats kan bewaren voor volgend jaar, maar ze ook met korting aan kan bieden. Vaak is het voor tuinwinkels relatief duur om de voorraad in een opslagloods te bewaren. Daarbij loopt men het risico dat de trends op het gebied van tuinmeubelen of andere producten een volgend jaar anders zijn.

In veel gevallen kiezen tuinwinkels er daarom voor om producten met korting aan te bieden. Als consument kun je hiervan profiteren. Zeker wanneer je merkt dat de tuinmeubelen aan vervanging toe zijn na de zomer.

Kortingen aan het eind van de seizoenen

Kies uit verschillende soorten tuinmeubelen

In de tuinmeubelen sale worden vaak verschillende soorten tuinmeubelen aangeboden. Kies tussen de meubels van hout en modellen van kunststof. Eerder beschreven we al, dat de meubels van hout relatief veel onderhoud nodig hebben. Niet iedereen vindt het echter even mooi om meubels van kunststof op een terras te hebben staan. Deze glimmen vaak meer en hebben soms een ietwat goedkope uitstraling. Dit geldt echter lang niet voor alle kunststof tuinmeubelen! Het is slim om het assortiment van verschillende online tuinwinkels met elkaar te vergelijken.

Andere elementen voor in de tuin met korting kopen

Niet alleen tuinmeubelen worden regelmatig met korting aangeboden in de herfst en winter. Ook andere elementen voor in de tuin kun je in die periode tegen een relatief lage prijs aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad of jacuzzi, een tuinhuis of klein losstaand schuurtje, enzovoorts. Het biedt je de perfecte kans om je tuin een nieuwe uitstraling te geven!  

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl