klein huis inrichten

Inspiratie voor klein wonen


Het lijkt een ware trend te worden om steeds kleiner te gaan wonen. Inspiratie voor klein wonen is echter moeilijk te vinden. Slim inrichten bij een compacte woning is een flinke uitdaging en vraagt om creatief denken. Ga jij binnenkort ook klein wonen of zoek je inspiratie voor je huidige woning? Dan helpen we je met de volgende tips en inspiratie voor klein wonen al gauw op weg.

Creëer een groter ruimtegevoel in de woning

Een kleine woning hoeft niet direct ook klein aan te voelen. Met het juiste kleurgebruik kan je een groter ruimtegevoel creëren in de woning. Bij het brainstormen naar meer inspiratie voor klein wonen kwamen we eigenlijk direct uit op de noodzaak voor lichte en kleurrijke muren. Wit doet het bijvoorbeeld altijd goed in een kleine woning. Met behulp van een lichte kleur zorg je voor meer weerkaatsing van het natuurlijke lichtinval. Dit maakt dat je woning een stuk ruimtelijker aanvoelt. Had je juist een donkere kleur in gedachten? Zorg dat je dan slechts 1 accentmuur schildert, zo behoud je de sfeer die je in gedachten had en zorg je tegelijkertijd voor een open gevoel. Creatief denken opent een heel scala aan inspiratie voor klein wonen. Denk dan ook gerust outside the box.

Breng licht in je woning

Veel van de inspiratie voor klein wonen is gebaseerd op lichtval en lichte kleuren. Niet zo gek ook: licht zorg voor een open en ruimtelijker gevoel. Natuurlijk heeft niet iedereen de luxe van openslaande deuren of hoge ramen, maar er zijn toch enkele simpele manieren om je woning van voldoende licht te voorzien.

  • Schaf rolgordijnen aan. Met rolgordijnen kan je geheel zelf bepalen hoeveel privacy je wilt hebben en deze laten altijd voldoende licht door.
  • Plaats geen grote meubels of voorwerpen voor de ramen. Deze belemmeren het lichtinval en maken je woning optisch kleiner.

Inspiratie voor klein wonen: multifunctionele meubels

Inspiratie voor klein wonen opdoen kan enorm lastig zijn. We zien immers op televisie enkel de mooiste en grootste woningen, maar wat als je niet over die luxe beschikt? Dan zijn er gelukkig nog wel voldoende innovatieve manieren om je woning zo rijk en ruimtelijk mogelijk te maken. Wat zeker niet mag ontbreken in een kleine woning zijn multifunctionele meubels. Deze meubels beschikken over meerdere functies, waardoor je elke vierkante meter van je woning optimaal kunt benutten. Er hangt een aardig prijskaartje aan deze meubels, maar ze zijn het wel dubbel en dwars waard.

Met al deze tips en tricks is het inrichten van je kleine woning een waar feestje geworden. Houd vooral onze blog in de gaten voor meer inspiratie voor klein wonen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl