Hoe wordt een duo rolgordijn gemaakt?


Het productieproces van duo rolgordijnen.

Je staat er zo een twee drie niet bij stil. Als je raamdecoratie koopt dan lijkt het er op dat het product niet door mensen is gemaakt, zo mooi afgewerkt. Alles wordt door mensen gemaakt en raamdecoratie kan nog niet helemaal door robots worden gemaakt, met uitzondering van eenvoudige budget rolgordijntjes. De productie van het duo rolgordijn  waarvan de beste stoffen in Zuid Korea worden geweven, is een lang en ingewikkeld proces. Grote klapperende weefmachines staat aan de basis van de stof productie. Deze machines kunnen tegenwoordig al duo rolgordijn stof weven van 300 cm breed. Het weven wordt zorgvuldig gecontroleerd, er mogen namelijk geen pluisjes op de garens komen of er mag niet één van de duizenden klossen met garen breken. Na het weven wordt het stof geschikt gemaakt om als raamdecoratie dienst te kunnen doen. Het moet eerst nog stijver worden, en het krijgt een vuil werende finish mee. Het allerbelangrijkste echter tijdens deze behandeling is het precies recht houden van de geweven stroken. Omdat een duo rolgordijn eerst naar beneden hangt en dan via een verzwarende rol buis weer omhoog gaat naar een vast punt aan de raam zijde zal elke afwijking het net scheef lopen van de stroken zich verdubbelen.

Rolgordijn    Foto aan Duorolgordijn.eu

De assemblage van het product

Het is anno 2019 erg eenvoudig om een duo rolgordijn helemaal naar je eigen wensen te laten maken. In ons kikkerlandje lopen ze voorop in de productie en heb je alle keuze om je raamdecoratie volledig aan je eigen wensen aan te laten passen. De te kiezen kleuren zijn bijna eindeloos en ook de verschillende stofstructuren staat er garant voor dat jij altijd een passende oplossing bij je inrichting kan vinden. Er zijn gladde stoffen met voile als tussen gaas maar juist ook stoere stoffen met dikke garens die echt textiel uitstralen met daarbij een heldere doorkijk naar buiten. Dan is er nog een hele nieuwe groep stoffen bijgekomen in het laatste decennium.

De vele garens.                                                                                                              De vele garens

Verduisterende duo rolgordijnen

Deze groep verduisterende stoffen zijn heel slim geweven en opgebouwd uit drie laagjes. De twee buitenste laagjes zorgen voor de kleur. Het binnenste laagje is helemaal zwart zodat het geen licht door laat. Een speciale rand afwerking zorgt ervoor dat de twee lagen stof waaruit een duo rolgordijn bestaat dichter tegen elkaar lopen zodat er minder licht tussen de stroken naar binnen komt als het gordijn gesloten is.

Duo Plissé

Deze stof heeft over de breedte een zestal plooien. Deze zorgen er voor dat het duo rolgordijn strakker hangt. De plooien geven dus sturing aan de stof. Duoplisse rolgordijnen zorgen ook voor een verbeterde akoestiek in huis.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl