led verlichting keuken

LED keukenverlichting en hoe je er meer sfeer uit kunt halen


Wist je dat je op de slaapkamer na de meeste tijd besteedt in de keuken? Gek? Nee hoor! De keuken is niet meer alleen de plek waar we in de ochtenden onze boterhammen smeren, onze lunch bereiden en in de avond een driesterren menu (of toch niet) klaarmaken, maar ook een plek waar we samenkomen met onze vrienden en familieleden en de dag bespreken met ons gezin. Het is dan ook niet gek dat we steeds vaker open keukens zien met een groot kookeiland om zoveel mogelijk genot uit de keuken te halen. Dat vraagt uiteraard ook om de juiste sfeerverlichting! Onze voorkeur gaat uit naar LED keukenverlichting. Zeg nou zelf: als er iets sfeervol is, is het wel LED verlichting.

led keukenverlichting

Waar op letten bij de aanschaf van LED keukenverlichting?

Vaak is het mogelijk om bij de bouw van een keuken verlichting in de keuken te laten plaatsen. Zo zien we bijvoorbeeld vaak spots in de keuken voor extra sfeer en verlichting tijdens de donkere dagen. Als je keuken er echter al een tijdje staat is het eerst belangrijk om na te gaan welke verlichting er eigenlijk is toegepast. Misschien beschik je wel helemaal niet over inbouwverlichting in de keuken en maak je enkel gebruik van een lamp aan het plafond. Ga na welke lampen hiervoor worden gebruikt en vervang waar nodig voor LED lampen. Hier kan je op langer termijn een hoop geld mee besparen! Voor de keuken maakt het in principe niet uit welke LED verlichting je aanschaft.

 

De voorkeur gaat meestal voor sfeerverlichting, omdat een te felle lamp de ruimte al gauw beperkt in sfeer. Dan is het nog belangrijk om te bepalen op welke plaatsen licht voornamelijk belangrijk is. In de keuken spreken we meestal van basisverlichting die gewoon aanwezig moet zijn om de ruimte groter te laten lijken, geen schaduwvorming te geven en de hele ruimte te verlichten. De rest van de verlichting kan bijdragen aan het verhogen van de sfeer in de ruimte.

Voordelen van LED keukenverlichting

Ondanks dat steeds meer mensen kiezen voor LED verlichting is het nog steeds niet altijd duidelijk waarom. Wat de meeste mensen vooral zien is dat de aanschafprijs van LED lampen een heel stuk hoger ligt dan bij gewone verlichting en dat schrikt ze al direct af. Wat deze mensen vaak niet beseffen is dat gewone verlichting ook vrijwel altijd energievreters zijn. Hierdoor betaal je enorm veel voor je energierekening en is het niet goed voor het milieu om je lampen regelmatig aan te zetten. Uiteraard zijn lampen geen overbodige luxe en is het echt nodig om een andere oplossing te vinden. Die oplossing is er: LED verlichting. Deze lampen zijn niet alleen enorm energiezuinig en daardoor beter voor het welzijn van onze aarde, maar beschikken ook nog eens over een extreem lange levensduur.

Aanschaf van LED keukenverlichting

Ondanks de hoge aanschafprijs zal je dit geld er dan ook dubbel en dwars weer uithalen. In vergelijking met andere lampen gaan LED verlichting tot wel 4 keer langer mee. Samen met hun energiezuinige kwaliteiten is het dan ook niet zo gek dat LED verlichting steeds meer wint aan populariteit. Naast al deze voordelen beschikt LED verlichting ook nog eens over een kwaliteit die andere lampen bijna niet kunnen evenaren: ze zijn de perfecte kandidaat om een serene en luxe uitstraling te creëren. Vooral in de keuken, waar zowel basisverlichting en sfeerverlichting van groot belang zijn is LED verlichting dan ook een goede keuze. Vrijwel alle LED lampen zijn geschikt in de keuken. De meeste mensen kiezen echter voor mooie inbouwspots of spots in het plafond voor die extra luxe uitstraling.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl