Is jouw zonneschermdoek aan vervanging toe? Zo pak je dat aan!


Nu we alweer weken kunnen genieten van prachtig weer wordt ook het zonnescherm intensief gebruikt. Toch kan deze er een stuk minder mooi uitzien dan vorig jaar. Doordat het zonnescherm door weer en wind buiten hangt en ook tijdens de winters moet ‘overleven’ zal hij op ten duur een keer aan vervanging toe zijn. Je krijgt hem bijvoorbeeld niet meer schoon, er vallen gaten in het doek of er is sprake van schimmelvorming. Maar wat doe je als het zonneschermdoek in slechte conditie is maar het zonnescherm zelf in perfecte staat is? Moet je dan echt een geheel nieuw zonnescherm aanschaffen? Welnee! Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om een nieuw zonneschermdoek aan te schaffen en deze simpelweg voor het oude doek te vervangen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit aanpakt.

Is het vervangen van een zonneschermdoek moeilijk?

Voor de mensen met twee linkerhanden die dit artikel lezen: je kunt rustig ademhalen, zo lastig is het vervangen van een zonneschermdoek echt niet! Het is meer een kwestie van weten hoe je het aanpakt en dit stap voor stap uitvoeren. Je kunt hiervoor filmpjes opzoeken op het internet, maar ook navraag doen bij de leverancier van het zonneschermdoek. Bovendien is het altijd verstandig om een dergelijke klus met zijn tweeën uit te voeren, dus als jij niet handig bent doe je er goed aan om iemand uit te kiezen die dit wel is.

Een nieuw zonweringsdoek aanschaffen, wat zijn de voordelen?

Een zonweringsdoek vervangen begint altijd met de zoektocht naar het perfecte zonneschermdoek. We raden aan om te kiezen voor een leverancier die deze direct op maat maakt. Zo hoef je zelf verder niks te doen en is het vervangen van de doek de enige klus die jou te wachten staat. Als het systeem van de zonwering het nog uitstekend doet is het zonde om een gehele nieuwe zonwering te kopen als het doek versleten is. Met een nieuwe doek zorg je er bovendien voor dat de zonwering weer een geheel nieuwe uitstraling krijgt. Tegenwoordig zijn de zonweringsdoeken in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je spelen met een hoop nieuwe kleuren en zo wat contrast en speelsheid brengen in de tuin.

zonnescherm vervangen

Het vervangen van een zonweringsdoek doe je zo

De eerste stap naar een nieuw zonweringsdoek is uiteraard het aanschaffen van een doek. Hierbij is het belangrijk dat je de goede maten doorgeeft. Je wilt er uiteraard niet aan denken dat het zonneschermdoek straks te klein is! We raden aan om vanaf de bovenbuis te meten, de uitkomst van de metingen zijn dan nauwkeuriger. Bij het meten van de hoogte is het belangrijk dat je altijd zo’n 15 tot 20 centimeter bij de berekening optelt. Zo heb je nog wat speling als de berekening net niet nauwkeurig genoeg is. Bij het vervangen van het zonweringsdoek raden wij aan om advies te vragen aan een professional of wat filmpjes op te zoeken op het internet. Met het juiste gereedschap en een extra paar handen is het helemaal geen moeilijke klus. Geniet jij binnenkort ook van de nieuwe uitstraling van jouw zonnewering

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl