bloembollen planten tips

Tips voor het planten van bloembollen


Een vrolijke tuin vol levendige kleuren brengt al gauw een glimlach op ons gezicht. Eindelijk weer dat zomergevoel na al die lange, donkere en vooral koude winterdagen. Bloemen werken niet alleen als eyecatcher voor de tuin, maar brengen ook nog eens een hoop gezelligheid met zich mee. Toch vinden nog veel mensen het lastig om het juiste moment te kiezen voor het plaatsen van bloembollen. Ook over de hoeveelheid grond, vocht en zonlicht dat deze bloemen nodig hebben, valt vaak te twisten.

Het juiste moment voor het planten van bloembollen

Het juiste moment voor het planten van bloembollen

Als je het goed aanpakt kan je, vanaf het begin van de lente tot aan het einde van de zomer, genieten van een bloeiende tuin. Als je in de lente al wilt genieten van een prachtige voorjaarstuin is het belangrijk om de bloembollen tijdig in de grond te zetten. Het najaar is hier het perfecte moment voor. Vooral narcissen, krokussen, sneeuwklokjes en blauwe druiven doen het dan erg goed. Wees niet getreurd als je dat dit jaar bent vergeten! Natuurlijk kun je er voor kiezen om bloemen bij tuincentrums te halen, maar je kunt ook gaan voor de zomertuin. In dat geval is het zaak om de bloembollen in het voorjaar te planten. Het is belangrijk dat je let op de weersverwachting. Als het in de nachten nog vriest is de kans klein dat de bloembollen ook echt op zullen komen. Vooral ranonkels, dahlia’s, anemonen, begonia’s en gladiolen worden in het voorjaar geplant.

ranonkels

Hoe bloembollen planten

  • Kies eerst een geschikte plek uit. Er zijn bloemen die enorm veel zon nodig hebben om te groeien. Zorg dat je ze dan niet in de schaduw plant.
  •  Zorg dat je grond eerst goed los woelt, zorg dat je deze daarna vermengt met een speciale vorm van potgrond
  • Voor het planten van bloembollen kan je gebruik maken van een speciale bollenplanter, maar je kan het ook zelf heel gemakkelijk doen. Zorg dat je eerst kijkt hoe groot de bol is. Bij een zeer grote bol is het belangrijk om een gat van ongeveer 2 maal zo diep te maken als de bol groot is. Kleinere bollen hebben genoeg aan een kleine gleuf in de aarde. Er zijn ook knollen die juist heel dicht op de oppervlakte geplant moeten worden, zoals de Dahlia Dit staat ook duidelijk aangegeven op het kaartje.
  • Na het planten van de bollen is het belangrijk dat je ze weer goed afdekt met een laagje aarde.
  • Maak de aarde goed vochtig en laat de bol zijn werk doen. Zorg dat je regelmatig even gaat kijken of de aarde nog vochtig is en geef bij extreme droogheid wat extra water.
  • Geniet van jouw prachtige zomertuin!

mooie bloembollen

Waarom kiezen voor biologische bollen

Er is steeds meer vraag naar biologische bollen. Dit assortiment wordt dan ook enorm groot en niet voor niets. Doormiddel van biologische bollen maak jij je tuin diervriendelijk en help je kleine insecten, zoals bijen en vlinders, in stand houden.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl