sleutel huis

Tips voor als je buitengesloten bent


Je hoopt vanzelfsprekend dat het je nooit zal overkomen, een buitensluiting uit je eigen woning. Toch overkomt het jaarlijks tientallen woningbezitters! Zij laten de sleutel aan de binnenkant van de deur zitten als ze deze dichttrekken, ze verliezen de sleutel onderweg naar hun werk of studie, enzovoorts. Een buitensluiting is erg lastig zelf op te lossen. Waar het voorheen heel gebruikelijk was om een ruitje in te tikken, doet men dat tegenwoordig niet meer. Het is zelfs sterk af te raden om een ruit in te gooien, omdat dit hoge kosten met zich meebrengt voor het herstel van de schade. In dit artikel vertellen we je meer over de stappen die je wel kunt zetten bij een buitensluiting.

Een sleutel bij buren of kennissen in de buurt

Veel woningbezitters leggen voor de zekerheid een sleutel van hun woning bij buren of goede kennissen in de buurt. Niet alleen bij een buitensluiting biedt dit de oplossing, ook in geval van nood is het fijn als anderen een sleutel van je woning hebben. Je kunt bij een buitensluiting bij deze buren of kennissen langsgaan om je tijdelijke sleutel op te halen om alsnog je woning binnen te kunnen komen. Leg een extra sleutel nooit onder een container of bloempot naast de deur. Dit zijn plekken waar inbrekers als eerste kijken bij een woninginbraak.

Mocht je geen sleutel bij anderen hebben liggen, dan lijkt het wellicht heel aantrekkelijk om het slot zelf te openen met verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een pincet of haarspeldje om de deur te openen. Dit is sterk af te raden! Sloten bestaan uit tal van verschillende kleine onderdelen, die heel eenvoudig beschadigd raken als hier te wild mee omgegaan wordt. In veel gevallen moet er een slotenmaker aan te pas komen, om de vernielde sloten te herstellen.

Schakel een spoedslotenmaker in

Verstandiger is het om voor de hulp van een spoed slotenmaker te kiezen. In vrijwel iedere stad vind je slotenmakerbedrijven die een dergelijke spoedservice aanbieden. Met deze spoedservice komt een slotenmaker ook op de late avond of in het weekend bij je langs om hulp te bieden in het geval van een buitensluiting. Slotenmakers beschikken over de benodigde ervaring en hulpmiddelen om deuren razendsnel en zonder schade aan te moeten richten te kunnen openen.

Tip: wanneer je de cilinder van het slot niet hebt omgedraaid, dan kun je door te flipperen met een pasje proberen het slot open te drukken. Het pasje druk je hierbij tussen de deur en deurpost naar beneden.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl

Populaire blogs