bedverzorging

Huisstofmijt bestrijden? Begin in de slaapkamer!


Zonder dat we het echt beseffen, slapen we eigenlijk nooit alleen. In ons bed en slaaptextiel leven al gauw 2 miljoen huisstofmijten. Meestal merken we hier niks van, maar doet het idee ons gruwelen. Het kan echter ook zo zijn dat je hier wel veel last van hebt, deze mensen hebben te maken met huisstofmijtallergie. Dit is een ontzettend vervelende allergie en het lijkt soms alsof er geen remedie tegen te vinden is. Huisstofmijt vinden we in het hele huis, maar in de slaapkamer is deze het meest tevreden. Wil je huisstofmijt bestrijden? Begin dan met het aanpakken van de slaapkamer! Onze 5 tips helpen je bij het bestrijden van deze vervelende beestjes.

#1 Voorkom stof

Het is belangrijk om je huis zo schoon mogelijk te houden in je gevecht tegen huisstofmijten. Deze beestjes houden enorm van stof en zullen we ook minder zien in hygiënische woningen. Natuurlijk kan je huisstofmijt nooit helemaal voorkomen door het huis schoon te houden, maar het is wel een goede eerste stap. Hoe minder stof, hoe minder huisstofmijten en des te minder je last hebt van je allergie!

#2 Blijf ventileren

Huisstofmijten zijn dol op warme en vochtige plekken. Je zal ze dan ook sneller uitroeien door veel koele lucht in huis te halen. Zet tijdens de wintermaanden de ramen sneller open en verjaag zo de beestjes uit je huis. Daarnaast verlaag je de luchtvochtigheid in huis, waardoor de omgeving minder aantrekkelijk is voor de huisstofmijten.

#3 Haal zo min mogelijk accessoires in huis

Veel mensen maken de fout door enorm veel tierelantijntjes in hun huis te zetten. Een vaas hier, kaarsjes daar, nog wat oude knuffels op de plank en de slaapkamer is klaar. Al deze woonaccessoires maken de slaapkamer niet alleen onwijs druk, maar zijn ook nog enorme stofvreters. Dat moet je juist niet hebben in je strijd tegen huisstofmijten! Zorg ook voor zo min mogelijk textiel in huis. Haal geen vloerkleed naar de slaapkamer en laat vooral geen natte handdoeken of kledingstukken rondslingeren. Huisstofmijten nestelen zich graag in textiel en zo krijg jij weer sneller last van je allergie.

#4 Was regelmatig op een hogere temperatuur

Dit is misschien niet de beste tip als je juist wilt letten op het besparen van energie, maar het werkt heel goed. Door het slaaptextiel regelmatig op hoger temperaturen te wassen, denk aan een temperatuur van zo’n 60 graden, dood je de minuscule beestjes in een oogwenk. Heeft je kind last van een huisstofmijtallergie en lijkt het wassen maar niet te helpen? Vergeet dan vooral de lievelingsknuffel niet mee te wassen. Dit is vaak een gigantische haard voor huisstofmijt en zal je kindje blijven beïnvloeden.

#5 Stop het slaaptextiel in de vriezer

Heb je enorm veel last van huisstofmijt en is er bijna niet meer te leven met de allergie? Stop dan al je slaaptextiel een nachtje in de vriezer, de huisstofmijten kunnen deze vrieskou niet overleven en je kunt weer met een gerust hart slapen. Deze tip wordt vaak gegeven door grootouders en werkt ontzettend goed

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl