Het kiezen van de juiste vloer: voorbeelden en handige tips


Het kiezen van de juiste vloer voor in jouw huis is een lastige opgave. Ga je liever voor warmte en sfeer met een houten vloer of ga je liever voor vloerbedekking? Ook als je keuze is gevallen op een hardhoutenvloer zijn er nog keuzes die je moet maken. Parket is de verzamelnaam voor een hardhoutenvloer. We spreken over twee verschillende soorten parket: lamel en massief parket. Duizelt jouw hoofd ook al van de keuzes? Hieronder gaan wij nog wat dieper in op alle keuzes die je kunt maken en geven wij nog wat handige tips om dit een stuk soepeler te laten verlopen.

Een houten vloer

Een houten vloer geeft vooral heel veel charme aan het huis. In een samenleving waarin alles maar perfect behoort te zijn is een robuuste houten vloer de beste rustgevende factor. Bijzonder aan deze vloer is dat hij met de jaren mooier wordt. Door de eigen tekening van het hout en de veroudering zal het een heel eigen karakter tonen, wat ook weer een hele bijzonder sfeer aan je woning afgeeft. Daarnaast is een houten vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Enkel stofzuigen en dweilen met geschikte zeep is vaak al voldoende om hem mooi te houden. In sommige gevallen is het nodig om hem eens in de zoveel tijd in een lakje te zetten. Dit kan je laten doen of zelf mee aan de slag gaan.

houten vloer

Visgraatvloer

De visgraatvloer heeft de afgelopen jaren ook steeds meer in populariteit gewonnen. Dit zijn houten planken die in de visgraatvorm worden gelegd. Bijzonder aan deze vloer is dat je de sfeer zelf kan bepalen. Je kan kiezen voor een verouderde of juist strakke uitstraling met behulp van de juiste coating en houtsoort. Een groot voordeel van een visgraatvloer is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Ze worden gekenmerkt door een slijtvaste laklaag en kunnen daardoor heel wat jaren mee.

visgaatvloer

Vloerbedekking

 

Met vloerbedekking kan je vrijwel alle kanten op. Kies je bijvoorbeeld voor een stoere of warme vloer? Of is modern en fris veel belangrijker voor jou? Je kan kiezen uit PVC, een gietvloer, Linoleum, Vinyl, tapijt of laminaat. Het is belangrijk om de verschillende keuzes eerst goed te bekijken en de voor- en nadelen van ieder af te wegen voordat je een beslissing maakt. Vloerbedekking is immers de grootste sfeermaker van het huis.   

Vakmensen voor het leggen van de perfecte vloer

Het is vaak lastig om te bedenken welke vloer het beste past bij jouw woonsituatie. Dan is het fijn als je advies op maat kan krijgen van vakmensen die het beste met jou voor hebben, dit is het geval bij Martijn de Wit Vloeren.

Er zijn tientallen verschillende leveranciers van vloeren, allemaal met even veel beloftes. Martijn de Wit vloeren springt hier toch echt wel bovenuit. Zij beschikken over een aantal vakmensen die continue zoeken naar de mooiste vloeren en houtsoorten. Ook hebben zij zich gespecialiseerd in de kunst van het leggen van een parket of houten vloer op vloerverwarming. Bijzonder van dit bedrijf is dat ze een onafhankelijke organisatie zijn en daardoor een enorm lange garantie kunnen geven van wel 10 jaar op alle gebruikte materialen. Hierdoor weet je zeker dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

vakmensen voor de perfecte vloer

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl