Drempelhulp van rubber

Voorzieningen voor in huis: je woning aanpassen op rolstoelgebruikers 


Huizen worden steeds complexer gebouwd en ingedeeld. Natuurlijk zijn al die bijzondere hoeken, drempels en verschillende hoogtes enorm leuk, maar zodra je slecht ter been raakt zijn deze bijzondere woningen een doorn in het hoog. Opeens ben je veroordeeld tot dezelfde kamer en is het zelfs moeilijk om in je eigen slaapkamer terecht te komen. En dat enkel doordat de ouderdom om de hoek piepte of door een noodlottig ongeval of ziekte. Wie zegt dat deze gebeurtenissen in je leven bepalend moeten zijn voor waar jij kan wonen? Is het niet mogelijk om je huidige woning zo aan te passen dat je er gemakkelijk in kunt blijven wonen? In dit artikel besteden we aandacht aan de verschillende voorzieningen in huis die het leven wat makkelijker kunnen maken voor mensen die slecht ter been zijn.

Drempelhulpen

Drempelhulpen kunnen niet ontbreken in een woning die niet gelijkvloers is. Zo is het een stuk gemakkelijker om met rollator of rolstoel over de drempels te komen. Je wilt immers gevaarlijke situaties voorkomen. Wist je dat er ook mobiele drempelhulpen verkrijgbaar zijn? Deze neem je gemakkelijk met je mee naar openbare plaatsen, zodat je nooit meer problemen ondervind bij het binnenkomen of weggaan van een ruimte. Ook in je woning kan het erg handig zijn om een mobiele drempelhulp te gebruiken. Zo kan je gemakkelijk op elke plek komen.

Traplift

De traplift is voor veel mensen de perfecte oplossing om toch nog thuis te kunnen blijven wonen. Voor veel mensen is het niet meer mogelijk om in dezelfde woning te blijven, omdat er gewoonweg geen ruimte op de benedenverdieping is en je verplicht bent om naar boven te gaan. Ook in flats of appartementen op de eerste verdieping is het erg lastig om in je woning te komen. In dat soort gevallen is de traplift echt een uitkomst. Het enige nadeel van een traplift is dat er best wel een prijskaartje aan vast zit. Het is dan ook een flinke investering, maar dat weegt niet op tegen alle voordelen. Verhuizen is immers een stuk duurder.

Voorzieningen in de badkamer

Ook de badkamer bezoeken is een hele opgave als je slecht ter been bent. Dit terwijl je hier toch wel heel wat uren doorbrengt in je leven. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken is het raadzaam om te investeren in een douchezitje. Zo heb je alsnog de mogelijkheid om te genieten van een warme douche en hoef je hiervoor geen gevaarlijke stunts uit te halen. Ook een toiletsteun is erg handig om makkelijker omhoog te komen vanaf het toilet en vervolgens weer plaats te nemen achter je rollator of in de rolstoel.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl