De laatste trends voor in huis


We weten allemaal dat mode constant aan het veranderen is maar ben je je er ook van bewust dat interieur ook constant aan het veranderen is? Het is natuurlijk wel wat duurder om vier keer per jaar je huis helemaal opnieuw in te richten, dat is ook niet nodig. En zo snel verandert het ook niet. Maar er zijn wel altijd nieuwe trends. Zoals de marmeren salontafel, dat is nu super in. Maar ook een meer 80’s look komt steeds meer terug in mode. We zetten hier wat meer ideeën voor je op een rijtje.

Conversatie

Dus de marmeren salontafel is echt een ding nu, überhaupt salontafels en marmer zijn prachtig om in je huis te hebben. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet langer de kamer in te richten om de tv heen maar om juist een opstelling te kiezen die conversatie stimuleert. Dus door je banken rond een salontafel te plaatsen gaan mensen sneller tegenover elkaar zitten en met elkaar praten. Dat is veel gezelliger dan een bank en stoelen die allemaal naar de tv gedraaid zijn. Kies dan een mooie salontafel erbij en je woonkamer wordt al een stuk gezelliger. Een ander idee hiervoor, als je echt iets nieuws wilt zijn de beruchte “conversatie pitten” van de jaren 60 en 70. Dit zijn als het ware, stukken van je huiskamer vloer die veel lager zijn dan de rest. Een soort gat, of pit. Je kan hier middenin een open haard neerzetten of een salontafel. En dan heb je een plek waar iedereen gezellig inkomt om te praten. Doordat je als het ware echt in de vloer zit krijg je al een heel ander en knus gevoel en heb je meer zin om lekker de hele avond te kletsen. Het is wel wat lastiger om schoon te houden omdat de bank dan niet meer boven de grond zit maar juist op vloerhoogte dus je shopt de hele tijd viezigheid en stof juist op je bank. Maar als je het geld hebt om je huis te renoveren met een conversatie pit kan je hem vast ook schoonhouden…

Nieuwe keuken en badkamer

Je kan er ook altijd voor kiezen om je huisje van binnen een nieuwe kleur te geven. Zo zijn nu dus de zalmroze tonen met jade groen, echt kleuren ook van de jaren 60 interieur, weer helemaal in. Daarbij kan je ook denken aan een hele nieuwe badkamer en keuken design. Kies er bijvoorbeeld voor om meer marmer in te voegen. Voor een minder dure variant kan je nu ook heel makkelijk nep marmer laten maken of kan je het effect van marmer laten verven op je normale keukentafel. Het groene van jade ziet er heel charmant uit in de badkamer, vooral gecombineerd met wat mooie planten. Als je een ouderwetse badkuip in de badkamer zet voel je je al snel in een magische plek wanneer je daar ligt. Het is heel mooi om dezelfde tonen terug te laten komen in je huis dus zorg ervoor dat je het groene dan ook in je wc’s hebt zitten, simpelweg door een nieuwe wc-bril te kopen of om de kranen te vervangen en alle handdoeken even te vervangen met een nieuwe kleur.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl