wasmachine

Het voordeel van energiezuinige apparaten


Ieder huishouden beschikt over tientallen apparaten. We kunnen bijna niet meer zonder onze koelkast, wasmachine en droger. Toch zijn dit ook apparaten die heel veel energie vragen en daardoor je energierekening tamelijk omhoog kunnen gooien. Gas en elektra zijn de grootste kostenposten van het Nederlandse gezin. Nu ons leven steeds drukker en duurder wordt, zoeken we continue naar manieren om zuiniger om te gaan met ons geld. Je kan in veel van de gevallen al heel veel geld besparen op het overstappen van energieleverancier. Dit kan soms wel honderden euro’s per jaar schelen! Je kan ook gebruik maken van andere tips & tricks. Vandaag nemen we je mee in de voordelen van energiezuinige apparaten. Want wat kan je je hierbij voorstellen? Wat doet het voor jouw energierekening? Lees je mee?

1.    Energie besparen op de koelkast

Elk huishouden heeft wel een koelkast in de keuken staan. Uit onderzoek is gebleken dat de koelkast en vriezer goed zijn voor bijna 15% van ons totale energieverbruik. Dit schokkende percentage komt vooral door de energievretende apparaten. Gelukkig is het sinds enkele jaren verplicht om energielabels te leveren bij een apparaat. Hierop kan je zien hoe zuinig deze in verbruik is. Vaak betaal je wat extra voor een energiezuinige koelkast, maar je haalt dit geld er wel dubbel en dwars uit als je kijkt naar wat je bespaart. Een koelkast met een A+++ label is het meest zuinig.

2.    Besparen op de droger

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van een droger. Natuurlijk kan je energie besparen door je was op te hangen, maar ook op de droger zelf kan je besparen. Allereerst is het belangrijk om een droger aan te schaffen met een A- label. Ook kan je gebruik maken van de nieuwste ontwikkeling op de markt: de warmtepompdroger. Deze zijn een stukje duurder in aanschaf, maar wel heel wat zuiniger dan de traditionele wasdroger. Daardoor verdien je dit extra geld al heel snel terug.

3.    Energie besparen op de wasmachine

Er zijn continue ontwikkelingen op de markt in wasmachines. De vraag naar energiezuinige apparaten neemt steeds meer toe en daardoor het aanbod ook. Tegenwoordig heb je onwijs veel keus uit verschillende energiezuinige wasmachines. De labels gaan van D (helemaal niet zuinig) tot A+++ (heel zuinig). Op het label staat tevens aangegeven hoeveel procent zij in verbruikswaarde schelen met andere apparaten.

Wat is nou het voordeel van energiezuinige apparaten?

Het meest voor de hand liggen voordeel is natuurlijk het besparen van energie. Toch is dat niet het enige. Naast het besparen van geld, draag je namelijk ook je steentje bij aan het milieu. Door minder energieverbruik zal er ook minder gebruik worden gemaakt van uitgeputte bronnen.

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl