De Portugese laurier

De Portugese laurier en coniferen


Twee wintergroen struiken. Allebei zeer geschikt voor een haag.

De Portugese laurier.


De Portugese laurier is een struik die zeer geschikt is voor een haag. Het is een wintergroene struik die het hele jaar door veel privacy kan geven in je tuin. De struik heeft een luxueuze uitstraling, dit kom vooral door zijn schitterende bladeren, die prachtig glanzen. De bladeren kunnen wel zo’n twaalf centimeter lang worden. Het is een struik die compact en dicht begroeid is. Daarom uitstekend geschikt om een haag mee te maken.  De Portugese Laurier kan ook prima als losstaande struik worden geplant. Bij een losstaande struik zullen prachtige witte, kleine bloempjes bloemen. De geur van deze bloempjes is vrij sterk. Door deze geur trekt de struik veel vlinders en bijen aan. Zijn de bloempjes uitgebloeid dan komen er besjes. Deze besjes zijn super populair bij vogels. Bij het planten van een haag is het van belang dat je bij struikjes onder de 1 meter er 4 geplant worden per strekkende meter. Zijn ze groter dan kun je er drie per strekkende meter planten. Het grondsoort waarin je gaat planten maakt bij deze struik niet uit. Hij kan op elk grondsoort groeien. Het enige wat niet ten goede van de struik komt is natte voeten. Verder maakt het ook niet uit of het in het volle zonlicht of schaduw word geplant. De Portugese laurier verdraagt namelijk alles behalve wind. Plaats het daarom wel op een beschutte plaats. Het beste kun je tussen Oktober en Juni gaan planten. In deze periode zullen ze het beste aanslaan. Plant je in de zomerperiode voorzie de struiken dan dagelijks van voldoende water. Vooral in droge periodes.

prunus-haag

Coniferen.

Een conifeer is een sterke struik. Een struik die uitermate geschikt is om een haag mee te vormen. Hij zal je veel privacy in je tuin geven. Er zijn meerdere soorten coniferen. De conifeer thuja Brabant is een van de bekendste coniferen en zul je ook het meest tegen komen in de Nederlandse tuin. Wie kent nu eigenlijk niet de conifeer. Overal in de wereld word deze als haagplant geplant in tuinen en parken. De meeste soorten blijven prachtig groen het hele jaar. Het is een naaldplant met naalden die niet prikken. Een mooie, warme en volle struik. Het is wel van belang dat je coniferen goed snoeit. Het is aan te raden om dit twee keer per jaar te doen. Dit om een mooie strakke en volle haag te krijgen. Het beste is in Juni en Augustus te snoeien. Een conifeer is niet heel kieskeurig qua grondsoort. Het liefst groeit hij in normale tuingrond.

coniferen

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl