Alles wat je moet weten over een tuintafel van graniet


Alles wat je moet weten over een tuintafel van graniet

Wil jij graag een granieten tuintafel? Maar wil je hier eerst wat meer over weten? Lees dan dit blog door voor informatie en inspiratie. Ook lees je alles over het prachtige natuursteen graniet en wat voor stijlen tuintafels van graniet er allemaal verkrijgbaar zijn.

Het natuursteen graniet

Graniet is een prachtig natuursteen en is uitermate geschikt om te vervaardigen tot tuintafel. Graniet is een stollingsgesteente. Dit gesteente bestaat voornamelijk uit mineralen en wordt onder de grond gevormd, door magma te laten stollen. Diep onder de grond maakt het gesteente een traag koelingsproces door, waardoor de mineralen de tijd krijgen om kristallen te vormen.

Wat maakt graniet geschikt als tuintafel of tafelblad?

Graniet is een erg sterke steensoort. Doordat graniet onder hoge temperatuur is vervaardigd, is het bestand tegen extreme temperaturen. Het zal dus niet barsten door hitte of kou. Een tuintafel van graniet kan gerust het hele jaar buiten blijven staan.

Het uitgehakte graniet wordt gebrand en gepolijst. Door het graniet glad af te werken is het onderhoudsarm en geeft het een chique uitstraling aan jouw tuin. Bovendien zul jij nooit een exacte kopie van jouw tuintafel tegenkomen. Graniet is een natuurproduct en iedere tuintafel van graniet is uniek.

In welke varianten is een granieten tuintafel verkrijgbaar?

Granieten tuintafels zijn verkrijgbaar van klein tot groot. Kies voor een klein formaat tuintafel om een gezellige bistro sfeer neer te zetten. Heb jij geregeld een groter gezelschap op bezoek? Kies dan voor een royaal formaat tuintafel. Tuintafels van graniet zijn verkrijgbaar vanaf ø110 cm tot ø180 cm of 150×150 cm tot een formaat van maar liefst 300×120 cm.

Meet jouw terras op om te bepalen hoeveel ruimte je hebt en zoek vervolgens een tuintafel van graniet uit die bij jouw tuinstijl past. Kies voor een rond, vierkant, rechthoekig, driehoekig of ovaal tafelblad. Daarnaast heb je keuze uit tafelpoten van graniet, gepoedercoat staal of RVS. Tafelpoten en onderstellen zijn verkrijgbaar in de varianten: kolompoot, U-poot, X-poot, matrixpoot, rechte poot of ronde poot. Hierdoor is er altijd een tuintafel graniet die past bij jouw wensen.

Hou jij van tuinfeesten? Dan is een bartafel met granieten tafelblad echt een aanwinst voor jouw tuin. Aan een bartafel met barstoelen is er de mogelijkheid om te zitten terwijl er ook mensen gezellig bij kunnen staan.

Mag jij graag loungen? Kies dan voor een lounge dining tafel van graniet. Een lounge dining tafel is te combineren met loungestoelen of met een loungebank. Hierdoor is het mogelijk om zowel comfortabel te dineren als om te loungen.

Na het kiezen van een granieten tuintafel is het verstandig om goed te bepalen op welke plek de tafel geplaatst moet worden. Wanneer de tafel eenmaal staat, is het zware steen moeilijk te verplaatsen. Let bij het bepalen van de plaats ook op hoeveel ruimte er om de tafel heen overblijft. Houd er rekening mee dat er ook tuinstoelen omheen geplaatst moeten worden en je er nog omheen moet kunnen lopen.

Jouw tuintafel van graniet kopen

Ben jij na het lezen van dit blog helemaal om en wil jij een tuintafel van graniet kopen? Ga dan naar de webshop www.gerrtistuinmeubelen.nl of kom naar één van de showrooms van Gerrits Tuinmeubelen. Hier vind je een groot aanbod, kwalitatief hoogstaande tuintafels van graniet, tegen scherpe prijzen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl