Meer sfeer in huis met led verlichting


Wil jij meer sfeer in huis creëren? Ben je toe aan een sfeervolle woning als je thuis komt na een lange dag werken? Lukt het je maar niet om die sfeer in huis te halen of te behouden? Door gebruik te maken van led verlichting ben jij in staat om de sfeer in huis naar eigen hand te zetten. Of je dit nu doet met een simpele ledstrip die je in jouw favoriete meubelstuk monteert of een traditionele ledlamp, het effect blijft hetzelfde. Haal meer sfeer in huis met led verlichting, hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel.

De voordelen van led verlichting

Led verlichting behoort op dit moment to één van de populairste lichtsoorten in ons land. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ledlampen zijn namelijk in het leven geroepen om de traditionele gloeilamp en halogeenspot te vervangen. Ledlampen worden dan ook als het licht van de toekomst beschouwd. Maar van welke voordelen geniet je als je een ledlamp aanschaft? Waarom zijn deze lampen zo geliefd?

  • Energiezuinig: dit is misschien wel het grootste voordeel van de ledlamp. Anno 2019 vinden we het steeds belangrijker om energiezuinig en duurzaam te leven. Dit is dan ook duidelijk te merken in de keuzes die we maken. Zo kiezen we steeds vaker voor duurzame apparatuur en laten we ons ook door duurzaamheid leiden in onze verlichtingskeuzes. Ledlampen zetten 100% van de stroom om in verlichting. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gloeilamp. Deze zet meer stroom om in warmte dan in daadwerkelijk licht. Hieruit blijken de energiezuinige kwaliteiten van de ledlampen.
  • Sfeermaker: ledlampen zijn geweldige sfeermakers. Vooral omdat ze uitstekend te dimmen zijn. Hierdoor kan je de sfeer in huis naar wens en vraag aanpassen. Bovendien zijn er ook speciale ledlampen verkrijgbaar die er voor gemaakt zijn om extra sfeer te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rgb led verlichting, dit zijn échte sfeermakers voor iedere ruimte van het huis!
  • Lange levensduur: ledlampen staan vooral bekend om hun lange levensduur. Vaak schrikken mensen even als ze de kosten voor een ledlamp zien, maar bedenk wel dat deze aankoop je op de lange termijn juist veel geld kan besparen. Dit omdat een ledlamp tot 3 keer langer meegaat dan een conventionele lamp. Reken hierbij ook nog de kosten die je bespaart op het energieverbruik en je weet direct dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

De voordelen van led verlichting

 

Zo creëer je meer sfeer in huis met led verlichting

 

Led verlichting zijn geweldige sfeermakers. Als je de lampen voornamelijk wilt gebruiken als sfeerverlichting, zijn dimbare ledlampen aan te raden. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat iedere ledlamp gedimd kan worden. Dit is zeker niet zo. Let daarom goed op de verpakking van de lamp. Als hier niets over dimbare kwaliteiten staat vermeldt, kan je ervan uitgaan dat deze lamp niet te dimmen is. Met dimbare ledlampen zet jij de sfeer altijd naar eigen hand. Als je extra licht nodig hebt om een boek te lezen of je werk af te krijgen, kan je de lamp op vol vermogen laten branden. Als je echter gezellig op de bank zit, mag het licht best wel een beetje gedimd worden. Nog een bijkomend voordeel: als je de ledlampen regelmatig dimt, zullen deze langer meegaan en minder energie verbruiken. Dat scheelt zeker in je portemonnee!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl